Zábavné zdraví pro vaše děti

To, že chuť malých dětí je od přírody naprogramovaná na sladké není žádnou novinkou.. Naopak kyselá či hořká chuť dětské chuťové pohárky příliš neohromí.  Ve výsledku to pak znamená, že není snadné děti naučit na pravidelný příjem zeleniny. A v poslední době se to týká i ovoce. Co s tím, když právě tyto potraviny mají tolik důležitý obsah vitamínů,  vlákniny a  podporují zdravý vývoj dětí ?  Přirozeného pohybu ubývá a tak  pravidelná konzumace ovoce a zeleniny může pomoci předejít i dětské obezitě…28ba13e55d902148293ec58535ea64fc_mv-svaciny-shutterstock-98778701

Kreativitě se meze nekladou

Jako malá nápověda může sloužit následující pravidlo. Děti si rády hrají a nechají se motivovat. Jak příběhem, tak i vaším příkladem. Buďte tedy kreativní, fantazii se meze nekladou. Nezvykle nakrájené tvary nebo veselé aranžmá na talíři rozzáří dětské oči a vy tak budete hned o krok napřed.
29b7c8de9ab89b1cabb1fa5c783146b9 Pokud máte balkon nebo zahrádku, společné výpěstky, společně připravené a snědené mají zaručený úspěch.  Nebp alespoň občas zapojte do přípravy pokrmu vaše malé pomocníky. „Umělecky“ natrhat listy salátu na sendvič zvládnou i ti nejmenší.

 

O tom, že je třeba dostatek trpělivosti – jak při přípravě, tak i v učení “umění zeleninu a ovoce milovat”, není třeba dlouze psát. Je to však investice, která se bohatě vrátí v tom nejcennějším, co můžete mít – což je zdravé, aktivní dítě.

Faites manger des fruits et des légumes à vos enfants !

Autor:KajaP

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková