Borghini vyhrála Tour de Flanders

Italka Elisa Longo Borghini z teamu Wiggle Honda vyhrála po solovém úniku 12. ročník Tour de Flanders Woman. Na druhém místě dojela její teamová kolegyně, belgická šampionka, vítězka prvního závodu světového poháru Jolien d´Hoore. Třetí skončila Nizozemka Anna Van der Breggen ze stáje Rabo LIV .

Třiadvacetiletá Italka, která skončila v minulých dvou ročnících vždy na čtvrtém místě, nedala letos svým soupeřkám šanci. V průběhu 144 km dlouhého závodu, zejména v jeho druhé polovině atakovala řada závodnic, ale jejich pokusy nebyly úspěšné.

468661416_670

20km před cílem odjela ve stoupání Elisa Borghini společně s Němkou Trixi Worrack. Ta však neměla dostatek sil a po chvíli byla zpět v pelotonu. Borghini zvyšovala svůj náskok až na 1 minutu. V té chvíli se z hlavního pole oddělila 9-ti členná skupina pronásledovatek, Přestože byla složena z velmi silných závodnic, nepodařilo se jim náskok skvěle jedoucí Italky eliminovat.   Před neuvěřitelnou diváckou kulisou tak projela Borgini neohrožována cílem v čase 3:50:43 s průměrnou rychlostí 37,6 km/h.

“Cítim se skvěle” uvedla v cíli ” Je to sen. nemohu uvěřit, že jsme první i druhá.”

Vedoucí závodnice Světového poháru Britka Elisa Armistead přijela osmá ve skupině pronásledovatelek o 43 s zpět. Z nich prokázala nejlepší spurtérské schopnosti a na druhé místo se prosadila její kolegyně z teamu Jolien D´Hoore.

České závodnice v závodě nestartovaly.

Závod mužů na 264 km vyhrál Nor Alexandr Kristoff z teamu Katusha. Zdeněk Štybar byl devátý.

1 Elisa Longo Borghini (Ita) Wiggle Honda
2 Jolien D`Hoore (Bel) Wiggle Honda
3 Anna Van Der Breggen (Ned) Rabo Liv Women Cycling Team
4 Annemiek Van Vleuten (Ned) Bigla Pro Cycling Team
5 Elena Cecchini (Ita) Lotto Soudal Ladies
6 Alena Amialiusik (Blr) Velocio – SRAM
7 Pauline Ferrand Prevot (Fra) Rabo Liv Women Cycling Team
8 Elizabeth Armitstead (GBr) Boels Dolmans Cycling Team
9 Chantal Blaak (Ned) Boels Dolmans Cycling Team
10 Ashleigh Moolman-Pasio (RSA) Bigla Pro Cycling Team

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková