Dámy jedem ? Pozvánka a motivace, proč začít pravidelně jezdit

Kalendář závodů je od jarních víkendů až do pozdního podzimu plný. Ne všude se ale jezdí individuelně, bojuje o vteřiny, aby byl čas co nejnižší. Přečtěte si milou pozvánku, od aktivní dámy, která nosí v hlavě jeden závod mnoho měsíců. Nejprve proto, že patří do pořadatelského týmu, v den D pak jako závodnice, protože jí kolo baví.

Lucie Hájková je sportovním nadšencem. V létě tráví víkendy na bikových a běžeckých závodech. ČEZ Bike Prague powered by Genesis je její srdcovkou. Účastnila se všech třech minulých ročníků. Nyní se těší na 13. června, kdy ji můžete na Bike Prague potkat, jelikož bude součástí organizačního týmu.

Lucka v akci na loňském ročníku

Lucko, představ nám Bike Prague?

Bike Prague je závod na horských kolech, letos se koná už čtvrtý ročník. V minulosti jsem ho už několikrát jela a teď mám i tu možnost podílet se na jeho organizaci. Líbí se mi na něm především to, že si můžete přímo na trase vybrat, jestli chcete jet kratší trasu na 35 km, nebo delší na 65 km. Je fajn, že si můžete zajet jen tak na pohodu a užít si atmosféru závodu, nebo pokud se cítíte na větší dobrodružství, můžete na delší trati překonávat prudké výjezdy, brody a další zajímavá místa.

Jaká zajímavá místa je možné po cestě vidět?

Vyráží se přímo z Prahy od Galerie Butovice. Chvíli se jede po silnici, ale pak se sjede do Prokopského údolí. Nejzajímavější jsou pak lesy a louky v CHKO Český kras. Na delší trati je možné vyjet až k vysílací věži Cukrák, který se nachází nad obcí Jíloviště. Trasa je navíc hezky a zřetelně značená, takže se nikdo nemusí bát, s námi se neztratíte.

Je možné vzít na závody i děti?

Samozřejmě, že myslíme i na nejmenší. Pokud budou zapálené do kola jako my, mohou si zazávodit v dětských závodech na trasách od 300 m do 3 km. Když nebudou na kolo chtít, můžete je svěřit do péče Hafíkova, který zajišťuje po celou dobu závodu hlídání dětí.

Můžou se závodů účastnit i skupinky? Mohly bychom si utvořit v redakci dámský tým 🙂

V rámci Biků se jedou dvě týmové soutěže. V kategorii Tandem můžete vzít přítele, manžela nebo kamaráda (tady je důležité, aby to byl chlap) a závodíte ve dvojicích. Jeden z vás jede kratší trasu
a druhý delší. Pokud ale chcete, můžete si zajet závod jako velký Slow Motion tým, kde nehraje roli pohlaví, ale počet závodníků (vyhrává tým s nejvyšším součtem dosažených časů všech). Čím víc bikerů je v jednom týmů, tím větší šance na vítězství.

Tak to rády slyšíme. Jak a dokdy se můžeme přihlásit?

Zaregistrovat se můžete jednotlivě, nebo s partou ve více lidech. Registrace probíhají na webových stránkách www.bike-prague.cz do 8. 6. 2015 nebo do naplnění účastnického limitu. Jelikož je o závod tradičně velký zájem a kapacita je omezena na 2 000 závodníků, doporučuju se přihlásit co nejdříve. Do 30. 4. 2015 je startovné za 500 Kč, při přihlášení ve dvou a více lidech je pak pro každého za
400 Kč.

Tuto pozvánku jsem si nevybraly jen tak náhodou, ale o tom napíšeme později…. 🙂
Redakce DNK

bikeprague3
Závod ČEZ Bike Prague se může jet skutečně i na pohodu

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková