Kolo na svatbě – 5 rad pro nevěsty + inspirativní FOTOGALERIE

Dnes krásné “holčičí” téma. Nebo pozveme i chlapy ? Prostě ONA i ON – coby vášniví milovníci kola mají šanci prožít nezapomenutelnou svatbu, ze které získají báječné akční fotky.

Kolo (jak ostatně vidíte v naší fotogalerii) k výjimečnému slavnostnímu dni patří. Tady máte několik užitečných tipů, které by se mohly hodit.

  1. Neváhejte – Jestliže kolo milujete, je nápad vzít ho na svatbu jednoznačně IN. „Kolo znamená akci, určitě bych se za ně přimlouvala všemi deseti,“ říká profesionální fotografka Martina Vlasáková, která svatby fotí často a ráda. Kolo podle ní vnese do svatebních fotografií výrazně oživující prvky, nevěsta i ženich se díky němu snáz uvolní, po sešněrovanosti nebo nejistém výrazu nezbude ani stopa. „Právě na takové kouzelné přirozené okamžiky se svým fotoaparátem čekám,“ usmívá se Martina.
  2. Uvědomte fotografa – Právě s fotografem je dobré svůj nápad předem prokonzultovat. Nepochybně bude mít spoustu kreativních nápadů (a pokud ne, možná by bylo dobré poohlédnout se po jiném). Dostane také příležitost projít si lokaci už s vědomím, že v akci bude kolo. „Viděla bych to tak někde na louce, mezi květinami. Nebo na cestě, dlážděném mostku… Skutečně bych za sebe řekla, že bych o bicyklu raději věděla předem,“ upozorňuje Martina Vlasáková.
  3. Rok výroby – Je rozdíl mezi tím, jestli použijete retro kolo jako šarmantní vintage kulisu, jako to udělá většina nevěst, nebo hodláte provětrat svůj nejnovější model i během svatebního dne! Každopádně starší kousky nebo městské modely vypadají přirozeně mnohem lépe. A kytku si klidně dejte do košíčku před sebou nebo na nosiči.
  4. Jízda nebo rekvizita? – Pokud padlo rozhodnutí, že se kolo na svatbě objeví a oběma se vám nápad líbí (to je nesmírně důležité!), je nutné zodpovědět jednu podstatnou otázku: Budeme se o něj „jen“ opírat, nebo skutečně pojedeme, i kdyby to měl být jen kousek? Od odpovědi by se totiž měl odvíjet výběr šatů nevěsty, ženich to má přece jen snazší. Jestliže bude vše jen statické, neomezuje vás prakticky nic – na kolo se vysoukáte s pomocí i se spodničkou s obručemi. Jenže jakmile je jasné, že pojedete, na některé modely zkrátka musíte zapomenout. Obruče aktivní pohyb úplně znemožní, šaty s korzetem bez ramínek také nejsou ideální nápad. Závoj nesmí být příliš dlouhý, aby se nezamotal do okolních pastí (klandr, lavička, dopravní značka…) nebo do řetězu. Je to nebezpečnější a reálnější, než si možná myslíte. Řetěz a vlečka nebo šaty až na zem k sobě také nepatří.

Tip redakce: Volte retro šaty v kratší délce! Budete úchvatná originální nevěsta.

Pozor na úkoly – Možná vás kolo (nebo hned dvojkolo) čeká jako žertovný úkol, který si připravili vaši kamarádi. Pokud máte šaty z půjčovny, dávejte velký pozor na to, aby se neušpinily například od oleje. Pokuta může být až několik tisíc, podle ceny modelu – ostatně informovat se o pokutě v případě zničení šatů je dobré už s předstihem. Ani vlastní model si však žádná nevěsta zničit nechce. Ve svém okolí máme jednu kamarádku, která šaty zničila a fotograf měl velkou práci nevzhledné skvrny od oleje vyretušovat.

Každopádně… Za celou redakci všem nevěstám a ženichům přejeme šťastnou jízdu životem. Měli jste kolo na svatbě? Pošlete nám své fotky na email:redakce@damynakole.cz

nev-10

 

Autor:JanaD
foto: zdroj: pinterest.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková