5 spojenců na kolo, se kterými se vám vyplatí vyrazit

Pokud nejste sólistka a na vyjížďkách vám nejvíc ze všeho vadí samota, nabízíme pět variant spojenců, se kterými se vyplatí vyrazit v tandemu. Každý z nich na trať přinese vlastní bonusy.

1. Partner – Zážitky jako koření vztahu

Pokud jste ještě nevyrazili společně na kolo, udělejte to. Vyjížďky s partnerem mají svoje specifika – většinou však můžete víc získat, než ztratit. Největším přínosem jsou nové společné zážitky a náboj do vztahu. Nemluvě o tom, jak užitečné je vyrazit na kolo s novým potencionálním nápadníkem.

Třicetiletá Hanka se seznámila s Pavlem na inzerát z internetové seznamky. „Kdybychom proti sobě seděli v kavárně a říkali si, jakou kdo čteme knížku, asi by to neklaplo,“ připouští. „Ale mě napadlo vyjet si na kole. Už mě totiž nebavila nemastná neslaná setkání. Chtěla jsem něco zažít. Samozřejmě bych se nevydala s neznámým mužem někam do lesů, projeli jsme se pěkně podél řeky. Nemuseli jsme pořád mluvit a taky se Pavel projevil jako mimořádně vtipný a praktický chlap, když se spustil šílený déšť“.

Cyklistika s partnerem má svoje specifika: Podrobnosti, jak spolu na kole dobře vycházet, si přečtěte ZDE 

2. Kamarádka – Spojenec do nepohody

Vlastně slouží jako pojistka proti tomu, abyste zůstala sedět doma v křesle a četla si. Když si domluvíte pravidelné vyjížďky s kámoškou, bude se vám mnohem hůř odříkat. „Jezdíme s kamarádkou každou středu takový náš stále stejný okruh,“ popisuje Věra. „Kolikrát je počasí, že bych asi nejspíš zůstala doma, kdyby Jitka nestála před domem a nečekala na mě. Platí to ale i obráceně. Tuhle tvrdila, že je tak unavená z práce, že nevyrazí. Ale vytáhla jsem ji a pak si pochvalovala, jak si krásně vyčistila hlavu.“

Tip redakce: Nemáte žádnou kamarádku, kterou by cyklistika lákala? Nás je ale hodně! Spojte se přes náš Facebook nebo rovnou přijďte na závody. Dokonce můžete vyrazit v dresu Dámy na kole!

Podrobnosti ZDE 

3. Kolegové – Nápady přijdou samy

Nevíte, co jeden od druhého čekat? Váháte, jak navázat bližší kontakt? Nedaří se vám v kanceláři vyřešit zapeklitý problém?

Co třeba teambuilding na kole? No… Možná nebudou kolegové zkraje zrovna nadšení, když to na poradě navrhnete. Ale pokud naplánujete pohodový výlet a žádný závod přes hory-doly, může to celý tým jednoznačně posunout. A problém vyřešit! Vědci přišli na to, že lidské podvědomí úplně jinak reaguje, pokud je v pohybu, zřejmě pod vlivem hormonálních procesů (bezpečně to ověřeno ještě není) se objevují nová řešení. Platí to pro zejména pro vytrvalostní sporty provozovaném v mírném tempu. Ne nadarmo mnoho nápadů na knihy nebo hudební skladby či matematických řešení vzniklo při chůzi. Pro kolo platí totéž.

4. Maminka – Ideální motor

Ne, počkejte… Myslíme to vážně. Jak dlouho jste si s vlastní mámou neopatřila společný zážitek? Jestli pro vzájemná setkání máte málo prostoru, nebo naopak při setkáních jenom sedíte v obýváku nad bábovkou, je nejvyšší čas to změnit. Kolo se nabízí jako ideální řešení, protože jde o typ pohybu, který vyhovuje mladším i starším ročníkům. Jen se ta více výkonná musí přizpůsobit slabší z dvojice. Ale… Jste si tak úplně jistá, že silnější jste vy? Aby vás máma nepřekvapila! Každopádně jestli si vede lépe, než vy, dokonalejší motivaci ani nepotřebujete.

5. Děti – Budete více spolu

Ne, aby vás napadlo volat za dorůstajícími dětmi, aby na vás počkaly. Pěkně svižně šlápněte do pedálůJ a dožeňte je. Vytáhněte ratolesti od compů a televize. Naplánujte rodinný výlet. Nicméně cyklistika s dětmi má svá pravidla a zaslouží si samostatnou kapitolu. Tak se těšte na další čtení !

Autror: JanaD

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková