Co si vzít s sebou na kolo?

Víte, milé dámy, bez čeho bychom opravdu na kolo neměly vyrážet? Bez ohledu na to, zda si samy umíme s problémem poradit ? Malý průvodce pro vás…

Ať už jezdíte sama do lesa nebo na silnici, je pár užitečných věcí, které by jste rozhodně neměla zapomenout doma, když se na kolo vypravíte. Krátký přehled a pár typů od nás.

 Osobní potřeby:

– Občanský průkaz.
– Průkaz pojištěnce.
– Mobilní telefon.
– Peníze či platební karta.

Nikdy nevíte, co se kdy může stát. Ne že bychom chtěly malovat čerta na zeď, ale je lepší býti připraven. Můžete si také pořídit speciální náramek BODY ID, kde jsou uvedeny vaše iniciály a telefonní čísla na kontaktní osoby.

Body ID

Náramek BODY ID. Cena od 149,- Kč

 

Pití a jídlo
– Bidon s vodou či iontovým nápojem.
– Tyčka, jablko, banán či nějaký jiný zdroj energie.

Při jakékoliv sportovní aktivitě není radno podceňovat doplňování energie a pitného režimu. Minimum si s sebou berte i když máte v plánu jen krátký výlet.
Tedy pokud nemáte naplánovanou vyjížďku po hospůdkách v kratších intervalech…:-). I tak je ale lepší se dostatečně zásobovat. Není nic horšího, než nemít energii na návrat domů. Nehledě na zatížení organismu způsobené dehydratací.

 

Technické pomůcky

– Náhradní duše nebo sada lepení.
– Montpáky.
– Kapesní nářadí.
– Pumpička

I když si nevíte rady, když máte defekt, tím, že budete mít náhradní duši a nářadí s sebou uděláte jen dobře. Stále jsou mezi námi slušní lidé, kteří dokáží pomoci.

Starter Kid

Specialized Starter Kid je sada pro cyklistky v různých barevných odstínech – jednoduše tak výbavu sjednotíte s barvou kola. Set obsahuje brašničku (do které je třeba dokoupit správnou duši a nářadí), montpáky jsou již v ceně., košík na bidon a pumpičku.
Cena 1.499,- Kč

Giant

Giant Quick Fix Kit Combo. Při pořízení této sady stačí koupit pouze duši, vše ostatní již máte v ceně. Do brašničky jednoduše naskládáte záplaty, montpáky, 9-funkční nářadíčko. Pumpičku namontujete na rám. Cena 749,- Kč

 

 BONTRAGER Flat pak vás nenechá při problémech v nouzi,obsahuje multiklíč, podsedlovou brašnu, montpáky a pumpičku s držákem, kterým si ji můžete nastálo připevnit ke svému kolu. Cena od 1380,- Kč

 

Autor : JíťaM

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková