Čtyři elitní Češky na startu SP horských kol

V německém Albstadtu se startuje druhý díl SP horských kol. Česká republika tu má početnou výpravu, na startu uvidíme také naše čtyři elitní ženy.

Kolotoč světového poháru horských kol se z Nového Města na Moravě přesunul do sousedního Německa a české závodnice dnes čeká boj o další body a celkové pořadí. Na startu uvidíme, stejně jako minulý  týden, naše nejlepší : Karlu Štěpánovou (KONA CYCLING POINT), Jitku Škarnitzlovou (LIV CYCLING Team) a Terezu Huříkovou (SUPERIOR MTB Team), tuto trojici doplní ještě Lucie Veselá(GT Bikeplace Oportunity).

Komu se povede v německém Albstadtu nejlíp? První tři jmenované (o jejich cílech na první SP si můžete přečíst zde),  budou také bojovat o pozici české jedničky, nejlépe nakročeno má Karla, která skončila v NMNM na 32. místě, Jitka zaostala o 11 míst, Tereza o dalších 15. Ale to bylo před týdnem.  Charakter této trati je jiný, závodníci ho popisují jako okruh s jedním dlouhým stoupáním a nepříliš technickým sjezdem, kde by daly nahnat či ztratit důležité vteřiny. Důležitý  je start, protože se velmi brzo z široké zaváděcí cesty vjíždí na úzký singltrail. Ani tady ale nemá žádná z české trojice výhodu : stojí totiž v jedné lajně – jejich startovní čísla jsou 47, 49 a 52.

Závod žen startuje dnes v 11:15,  elitní muži v 14:15 h. on line sledovat můžete na redbull.tv

IMG_7980IMG_7977IMG_7989

Autor: KajaP

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková