Královská etapa na Gracia Orlová. Češky se neztratily!

První májový den je svátkem práce i dnem lásky. Obojí prokázaly dnes cyklistky v druhé etapě mezinárodního závodu Gracia Orlová. Jak lásku k cyklistice, tak i odpracovanou dřinu.

V chladném počasí a  za nepříjemného mrholení  pokračoval dnes mezinárodní cyklistický závod Gracia Orlová. Celkem 133 závodnic se postavilo na start královské, 100 km dlouhé etapy. Start byl situován do Lichnova a ženy musely zdolat  4 vrcholy – Pustevny, Makov, Soláň a Pindulu.  Hned první stoupání na Pustevny prověřilo odolnost děvčat, a již zde se peloton nadělil. Následný sjezd pak znepříjemňovalo stálé mrholení, hustá mlha a pouhých 6°C . Z českého reprezentačního týmu se nejvíce dařilo mladičké Nikole Noskové, která dojela na 21.místě, v druhé skupině, se ztrátou lehce přes 6 minut. O 14 s později proťala cílovou pásku Zuzana Neckářová.

„Závodilo se od 15.km, kdy spadl kus balíku, tempo bylo hodně svižné a vydrželo to až na Pustevny. Tady se trhlo asi deset holek, které po celý zbytek etapy zvyšovaly náskok před balíkem , ve kterém jsem byla já a Nikča. Konec etapy byl v neskutečně příkrém kopci,  nejlépe od nás seděl Nikče. Já jsem dojela 14s za ní. Dnes spokojenost, byla jsem pořád v hlavním poli, ale ten závěr byl ukrutný“ komentuje dnešní působení Zuzka Neckářová, která po včerejší smolné etapě, kdy ji zbrzdil hromadný pád, dnes ukázala dobrou formu.

Zítra čeká na děvčata opět náročný den, dopolední časovka na 13,5 km a odpolední hromadný závod, v délce 64 km.

Výsledky:
1.LORVIK Ingrid, NOR                   2: 57 : 41
2.BUJAK Eugenia, POL                 2: 57 : 41
3.MIALIUSIK Alena,  BLR.             2: 57 : 43
…….
21. Nosková Nikola, CZE               3: 03:53
38. Neckářová Zuzana, CZE          3: 04:07

 

Autor: KajaP

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková