Kolo doma – FOTOGALERIE řešení v interiéru

Kam s ním – je nejen nerudovské rozjímání nad starým slamníkem, ale tato otázka padne velmi často i cyklistických rodinách. Podívejte do naší fotogalerie, třeba tam najdete trochu inspirace. A nebo pobavení …

Jestliže máte k dispozici prostornou garáž, tak gratulujeme. Většina cyklistického národa ale musí nějak zabydlet kolo (nebo kola) doma. A většině žen přitom navíc záleží na tom, aby zůstal domov útulný a hezký.Aby nevypadal jako závodní depo :-). Jak to zařídit? Řešení existují, inspirujte se v naší galerii.

„Kolo může být v interiéru zajímavým prvkem,“ myslí si bytová designérka Andrea Novotná. Kromě toho, že by mělo pokud možno co nejvíce zapadnout (interiér se musí záměru „ubytovat“ kolo vhodně přizpůsobit), je potřeba myslet i na praktické záležitosti. Aby co nejméně překáželo a aby neznečišťovalo prostor. Ale to vám asi nemusíme dlouze vyprávět.

Vytáhnout kolo ke stropu pomocí kladek na speciální úchyty je známý a rozšířený postup. Variací na „háčky“ je ale celá spousta. Dokonce vám pomohou i ty velmi jednoduché. Kolo se tak dá zavěsit na polici do předsíně nebo dokonce do skříně, jak se v galerii přesvědčíte.

Další velkou kapitolou jsou pak poličky. Předem ale upozorňujeme, že je potřeba velmi pečlivě propočítat jejich nosnost a nezanedbat jejich ukotvení do zdi. Šikovní kutilové (nebo kutilky) si však určitě poradí.

Pošlete nám svoji fotku nebo názor, jak jste kolo ubytovali u vás doma!

Mimochodem… Věděli jste, že ani staré bycikly nemusíte vyhazovat? Dají se z nich vytvořit nesmírně originální bytové doplňky. Více o tom, jak z kola vykouzlit lampu, svícen, držák na fotky nebo třeba konferenční stoleček si přečtete TADY.

Autor: Jana D.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková