Sáblíková znovu mistryně, Machačová a Růžičková braly stříbro a bronz

První medaile českého šampionátu rozdány. Mistryní republiky se stala největší favoritka, Martina Sáblíková, když ovládla suverénním způsobem časovku jednotlivkyň na 34 kilometrů, která se dnes jela na společném česko-slovenském šampionátu v Žilině

Martina Sáblíková z týmu Nowis, potvrdila své časovkářské schopnosti a dnes dopoledne si dojela pro další titul mistryně republiky Druhé místo vybojovala dráhová specialistka, Jarmila Machačová (Dukla), bronzovou medaili pak zkušená závodnice, Martina Růžičková.
Martina Sáblíková měla dnes svůj výborný den a soupeřky za sebou zanechala o více jak dvě minuty. „Jsem moc ráda, jak to dopadlo. Vítězství mě samozřejmě těší, ale daleko větší mám radost z toho, jak se mi jelo. Neudělala jsem žádnou chybu, neměla jsem za celou dobu časovky ani náznak krize. Opravdu to bylo pocitově hodně příjemné,“sdělila pro média Martina po dojetí závodu.

Spokojená byla ale i třetí v cíli, Martina Růžičková, která naznačila, že jde možná i o její poslední národní šampionát. „Časovka byla pěkná, až na jednu malou chybu jsem ji zvládla dobře. Takže spokojenost –vždyť veteránka dala pódium a to se cení“, okomentovala svůj výkon téměř pětatřicetiletá závodnice, hostující v německém týmu KOGA Ladies Protektive.
K výkonu Martiny dodala : „Jela výbornou jízdu, vždyť kromě dvou porazila i celé pole juniorů, takže není co dodat… Tímto ji ještě jednou moc gratuluji“ zhodnotila super jízdu Martiny Sáblíkové.
Ta naopak trochu litovala neúčasti Zuzky Neckářové, která nestartuje kvůli zranění. „Bylo mi jí líto a doufám, že se dá brzy dohromady. Vloni jsme spolu jely etapák v Krásné Lípě a od té doby jsme v kontaktu. Letos Zuzka jezdí opravdu výborně a je škoda, že na mistráku nemůže být“.
V ženském pelotonu, ač po startu jsou všechny sobě navzájem soupeřky, panuje přátelská atmosféra o čemž svědčí i slova Sáblíkové.
V sobotu je na programu hromadný silniční závod a ženy čeká v pěti okruzích bezmála 100km.

Přehled výsledků – mistrovství ČR v časovce:

Ženy (34 km)
1. Martina Sáblíková (NowiS Team) 45:49 min.
2. Jarmila Machačová (Dukla Praha) +2:44
3. Martina Růžičková (Koga Ladies Protective) +5:11
4. Anežka Drahotová (Team Louny) +5:44
5. Nikol Zdráhalová (NowiS Team) +5:58

Juniorky:

Juniorky (17,1 km)

1. Natálie Kerschbaummayrová (NowiS Team) 26:07
2. Eva Planičková (SKC Tufo Prostějov) +4
3. Nikola Nosková (KC Kooperativa SG Jablonec) +17
Autor: Kaja P
Foto: Jan Brychta, SC.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková