Ve dvou se to lépe táhne – pozvánka na Superior Bike Adventure

Pokud patříte mezi ty, co si rádi poměřují své síly, trénovanost, hledají výzvy, kalendář nejrůznějších akcí je doslova nabitý – stačí jen zvolit. Jsou ale závody, které svými parametry trochu vybočují , ale o to více zážitků mohou přinést. Jedním z takových je Bike Adventure – závod dvojic.

Domácí nejpopulárnější letní cyklozávod dvojic na horském kole s mapou – Superior Bike Adventure se pomalu blíží. Patřit mu bude třetí červencový víkend 18.-19.7. Každý, kdo má zájem se jej zúčastnit ještě za zvýhodněné startovné, má čas jen do neděle 5. července.

Princip závodu Superior Bike Adventure je jednoduchý- každá dvojice volí trasu sama podle turistické mapy, kterou dostane na startu, tak, aby během časového limitu dostala co nejvíc bodů za průjezd jednotlivými kontrolními stanovišti.Každé stanoviště má různé bodové ohodnocení, dle přístupnosti a náročnosti ji vyhledat.  První den jedou dvojice šest hodin, etapa druhého dne je kratší – jede se jen čtyři hodiny, o to důležitější je ale pečlivé naplánování celé trasy. Klíčovou roli při Bike Adventure tedy nehraje jen fyzická kondice týmu a to, jak se vyzná v mapě. Důležité je si především správně rozvrhnout své síly a odhadnout své možnosti v průběhu plánování trasy. Porušení časového limitu se samozřejmě trestá :-).

10390895_657430501025754_4971925445738640745_n

Příprava mapy a stavba tratí je již v tuto chvíli dokončena a závodníci se mohou těšit na dva dny plné napětí, plánování, hledání nejlepší trasy v regionu Toulava, na pomezí středních a  jižních Čech.

Superior Bike Adventure si zakládá na tom, že každý rok závodníky zavede na nová dosud neprobádaná místa. Letos přišel na řadu kraj, který je sice jen několik desítek kilometrů od hlavního města, ale přesto jej mnoho z vás vůbec nezná. Region Toulava leží na pomezí středních a jižních Čech. Závodníky tu čekají staré kamenné kříže podél cest, keltské menhiry ukryté na loukách a v lesích. Jsou tu mokřadní louky, hluboké lesy i spousta zajímavých geologických útvarů – skály, balvany či kamenná moře. Centrum je ve sportovním areálu na Monínci.

Vyzkoušejte na vlastní kůži pravdivost hesla:  „ Ve dvou se to lépe táhne! “
Bike Adventure je závod dvojic – ve dvou si užijete víc legrace, všechny zážitky, strasti i slasti se násobí dvěma a to je přeci lepší. Všechno si společně naplánujete, pak to společně přeplánujete a nakonec se vrátíte k původně zamýšlené trase. No, není to skvělá představa? A když vy ještě můžete a parťák už ne, tak ho do kopce kousek vytlačíte. Kdo říká, že se síly v dalším stoupání nemůžou zase otočit?

Startovat na Bike Adventure může každý bez rozdílu věku a výkonnosti. Důležité je najít si partnera či partnerku, se kterým vytvoří závodní tým. Více informací o závodě a průběžně aktualizované novinky o jeho 15. ročníku najdete na www.bike-adventure.cz

Autor: Kaja P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková