5 skvělých tipů na zapomenutá koupaliště – plavky a kolo s sebou !

Napsat Vám cyklo tipy na tento víkend, kdy nás čekají tropické teploty, to by asi moc neupoutalo. Ale co vyrazit k vodě, do oblastí, kde je příznivé okolí i pro eventuální výlet na kole ? Máme pro Vás vybráno několik zajímavých lokalit, tak vybírejte….

Láká vás koupání pod širým nebem a přemýšlíte, kam se podívat letos? Nabízíme pět báječných letních možností, o kterých se tolik  neví a nemuselo by na nich v horkých letních dnech být tak plno, jako třeba na hlavní pláži u Máchova jezera. Ke všem se dá nádherně dojet na kole, ještě než bude moc velký hic!

Městské lázně Mšeno

Tuhle půvabnou plovárnu jako vystřiženou ze starého filmu pro pamětníky najdete na Kokořínsku poblíž Mělníka. Budova lázní pochází z roku 1932, kdy se tady milovníci koupání začali zamilovávat do vody prýštící ze skalního pramene. I když jsou všude parna, tohle koupání vás osvěží. Bazén je skvěle udržovaný, vstupné příjemná padesátikoruna pro dospělé a až si odpočinete, můžete si udělat výlet do nedalekého Kokořínského dolu, na hrad Kokořín nebo do Pokliček.

www.mestomseno.cz

Koupaliště Kníže

Historické koupaliště objevíte v pohádkovém městě – Jičíně. Letos bylo zrekonstruováno, všechno jen září novotou a  kromě koupání si můžete užít i pétanque, plážový volejbal nebo půjčenou lodičku. Plovárna pochází už ze třicátých let minulého století. Vstupné je 90 korun pro dospělé a 60 korun pro děti. Co se možností výletů týká, jde přímo uprostřed Českého ráje, takže jsou nepřeberné.

www.sport-jicin.cz/knize

Harasov

Když už jsme zmínili Kokořínsko, nemůžeme Harasov vynechat. Romantické koupaliště je přímo v Kokořínském dole. Přivítá vás travnatý břeh a malá písečná pláž. Ideální pro výlet ve dvou, klidně na kolech (poblíž vede cyklostezka) zakončený nějakou příjemnou večeří. Vstup se neplatí a vykoupat se může i váš čtyřnohý miláček. Občerstvení je rovnou na pláži a nedaleko starý opuštěný hrad Harasov.

www.kokorinsko.net

Pláž Klůček

Pokud Vás to táhne na Máchovo jezero a nechcete si připadat jako na přecpané pláži v italském Bibione, objevte pláž Klůček, která patří ke stejnojmennému kempu na opačné straně jezera, než kam míří většina návštěvníků. Je tady i zcela postačující zázemí, v kioscích si letní oběd vybere každý. Půjčit si můžete šlapadlo, bývají tady i atrakce pro děti (jako například fotbal na nafukovacím hřišti s vodou). Návštěvníků je však výrazně méně než na hlavních plážích. A hlavně! Za poplatek lze stanovat přímo u vody pod borovicemi. Romantika!

www.kempklucek.cz

Lesní plovárna Krkonoše

Až se nabažíte chození po našich nejvyšších horách, můžete se vykoupat na lesní plovárně nedaleko Mladých Buků. Bazén s pozvolným klesáním měří 50 metrů a vzorně se udržuje. Mimochodem – tradice místního koupání je stará téměř sto let. Otevřeno je denně od 9 do 19 hodin, vstupné padesát korun. Když sem vyrazí rodina s dětmi nebo třeba parta mladých lidí, nebude se určitě nikdo nudit. Je tady beach-volejbalové hřiště, nafukovací horolezecká stěna, ping-pong, dětské hřiště. A za sportoviště se sympaticky nic navíc neplatí. A kolo? Tak to tentokrát určitě nezapomeňte – v Trutnově, což je nedaleko, jsou nově zbudované traily ve třech obtížnostech. Nejspíš si pobyt zde prodloužíte.

retropark

www.retropark.cz

Autor: Jana D.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková