Liv oznámil sponzorování české triatlonistky Radky Vodičkové

Ačkoliv triatlon nepaří mezi cyklistické disciplíny, kolo zde hraje významnou roli. A když se světoznámá cyklistická firma vloží do sponzoringu úspěšné triatletky, těší nás, že můžeme takovou zprávu sdělit.

Je vždy potěšující, když český sportovec zaujme výkony a třeba i sympatickým vystupováním a získá podporu od mezinárodního týmu. Takového ocenění se dostalo triatlonistce, Radce Vodičkové, která se stala členkou mezinárodního týmu LIV.

Tato třicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou prožila část své sportovní kariéry jako závodnice v olympijském triatlonu a duatlonu, v kterém je mistryní Evropy (r. 2008), je také účastnice OH v Londýně (2012). Po olympijských hrách se začala soustředit více na střední triatlon, závody formátu 70.3, což je vzdálenostmi poloviční Ironman. Dosáhla řady úspěchů, v r. 2014 byla 10 x na stupních vítězů, získala 5 vítězství ve významných světových sériích, na MS dokončila na skvělém 6. místě.

Kromě závodní činnosti je také zapojena do kampaně, v které bude sdílet své zkušenosti a poznatky z tréninku, výživě i mentální přípravě na závod a která má za cíl získat větší počet žen do triatlonu.

Více info o projektu na webu radkaracing.com

Autor: Kája P.
Foto: LIV team

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková