Tour de Feminin má za sebou dvě etapy. Nosková oblékla vrchařský dres!

Dva závodní dny a přes dvě stě kilometrů mají v nohách mají účastnice Tour de Feminin 2015. Skvěle jede Nikola Nosková, dnes vyhrála všechny vrchařské prémie a oblékla si modrý dres.

Ve čtvrtek po poledni odstartoval závod Tour de Feminin. Téměř 140 žen vyrazilo vstříc první etapě, která se jela v okolí Krásné Lípy, Varnsdorfu, Rumburku a nechyběl ani výjezd na pověstnou “Vápenku”,strmý 2,5km dlouhý kopec,v kterém v uplynulém ročníku excelovala Martina Sáblíková. Ta letos v sestavě chybí, zvolila jiný systém přípravy, takže čest našich barev hájí další děvčata. Pochvaly hodný výkon předvedla Nikola Nosková, která  přijela do cíle na 16. místě, ve skupině zhruba 20 ti závodnic, jenž na vítězku ztratily pouhých 6 s. O dalších 40 s později proťaly na 49., resp. 50 místě cílovou pásku Jarmila Machačová a Martina Mikulášková.

Nosková válí v kopcích
Dnešní den čekala na závodnice etapa v délce 91 km, opět se “potkaly” s populární Vápenkou a to v první půli závodu hned 2x, nakonec tento kopec neroztrhal hlavní peloton, do cíle spurtovalo přes 80 závodnic pohromadě. Na výbornou splnila svůj úkol Nikola Nosková, když vyhrála všech 5 vrchařských prémií a oblékla dres pro nejlepší závodnici v horském bodování.
Finiš se nejlépe povedl Martině Mikuláškové (36.), v závěsu za ní pak dojela Pavlína Šulcová(38). V hlavním poli byla i Nikola Nosková, která si tak drží v průběžném pořadí 17. příčku.  Ze závodu odstoupila ze zdravotních důvodů zkušená Pavla Havlíková,která pro DNK okomentovala dosavadní průběh závodu : Letos je zde větší počet týmů, ale také je peloton hodně vyrovnaný, občas je to na úzkých silničkách obtížné. Nikola dnes předvedla svou sílu v kopcích, myslím, že jí celý etapák bude hodně sedět” zhodnotila výkon své kolgyně z týmu KC Kooperativa SG Jablonec n.N. “Dnes jsem po velkých zažívacích problémech ze závodu odstoupila, ale s týmem budu až do konce. Dnes jsem sledovala výkon i dalších našich holek, vždy je někdo hodně vepředu, pěkně se pohybují v balíku”

Zítra je na programu časovka a dopoledne okruhový závod. Dle referencí závodnic bude právě časovka hodně náročná, oproti loňskému roku je změna trati, profil je kopcovitý.

Ta malička modrá uprostřed je NEJLEPŠÍ vrchařka – Nikola Nosková

Výsledky:
1. etapa
1.  Paulina Brzeźna-Bentkowska (POL) 3:23:43
2.  Martina Ritter (AUT) 3:23:49
3. Sheyla Ruiz Gutierrez (ESP) 3:23:49
16.Nikola Nosková (CZE) 3:23:55
49. Jarmila Machačová, 50. Martina Mikulášková, 77. Pavlína Šulcová

2. etapa
1.  Emille Moberg (NOR)    2:40:09
2.  Kendall Ryan(USA)          – ” –
3.  Emily Mary Collins(NZL)  – ” –
36. Martina Mikulášková, 38. Pavlína Šulcová, 43. Nikola Nosková

Autor: Kája P.
Foto: Pavla Havlíková

 

 

 

Autor: Kaja P

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková