Tour de Feminin měl dnes na programu dvě etapy, Nosková opět bodovala v kopcích.

Dvě etapy dnes absolvovaly závodnice na Tour de Feminin. Nikola Nosková opět sbírala body na vrchařských prémiích. Časovku zajela nejlépe Pavlína Šulcová.

Předposlední a velmi náročný den mají za sebou dnes závodnice  na  Tour de Feminin. Na programu byla dopolední časovka, která sice měřila pouze necelých 15 km, ale náročný profil prověřil fyzickou připravenost závodnic, které už mají za dva závodní dny za sebou.  Z českých závodnic si nejlépe vedla Pavlína Šulcová, která skončila na 34.pozici. Za ní se srovnaly další dvě naše závodnice, Nikola Bajgarová a Nikola Nosková.

Časovka dnes nejlépe z českých holek sedla Pavlíně Šulcové

Odpoledne se jel hromadný závod „Rumburské okruhy“, které patří mezi divácky atraktivní – závodnice cílovým náměstím projedou celkem 4x. Opět se rozdávaly body do rychlostní a vrchařské soutěže a v českých řadách jsme měli želízko v ohni, Nikola Nosková, jedoucí v modrém dresu, si chtěla své vedení mezi vrchařkami pojistit. To se jí povedlo – dvě ze tří prémií vyhrála, na jedné skončila třetí. Její náskok je před závěrečnou etapou 8 bodů. V zítřejší etapě je celkem pět vrchařských prémií, závod tak bude otevřený až do samotného závěru.
V hromadném spurtu bylo pořadí českých závodnic následující:26. Nosková, 42. Machačová (čas vítězky), 64. Mikulášková, 65. Loubková -24s.

Zítra na závodnice čeká téměř 100km, a stejně jako v první etapě trať povede přes náročný kopec „ Vápenka“ a to hned 3x. Závěrečná etapa startuje v 9:55 ve Varnsdorfu a finišuje se v Krásné Lípě.

Nikola Nosková vede stále vrchařskou soutěž ! Zítra musí ještě vybojovat pár bodíků a vítězství je v kapse.

 

Výsledky časovka:

1.Tatiana ANTOSHINA (RUS)      21 : 51
2. Lauren STEPHENS (USA)        22 : 24
3. Anna PLICHTA (POL)               22 : 25
34. Pavlína Šulcová                       24:29
35. Nikola Bajgarová, 37. Nikola Nosková, 44. Jarmila Machačová, 59. Martina Růžičková, 60. Martina Mikulášková

Výsledky hromadný závod:
1.Emilie MOBERG (NOR)      1: 54 : 15
2. Kendall RYAN (USA)          1: 54 : 15
3. Emlily COLLINS (NZL)       1: 54 : 15
29. Nosková, 42. Machačová, 64. Mikulášková, 65. Loubková

Autro: Kája P.
Foto: Jana Slintaková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková