Helmy pro dámy – co bylo k vidění na Eurobike 2015

Pokračujeme v představování cyklistických novinek z veletrhu Eurobike. Tentokrát se zaměříme na helmy….

O funkci cyklistických helem je zbytečné dlouze psát – je jasné, že mají chránit, ale i slušet. To žene výrobce k zlepšování bezpečnostních technologií a zároveň si můžeme vybírat pestré škály barev a designových kousků. Sleduje se hmotnost, vzdušnost, resp. počet větracích otvorů, průchod vzduchu, ladí se systém odvodu tepla, vylepšují se systémy stahování. Řada značek začala u svých modelů využívat systém MIPS/psaly jsme o něm v souvislosti se zn. GIRO/. U helem do města byly k vidění různé varianty složení do příručních tašek a také osobitý design. V expozicích tradičních výrobců, ale i menších značek toho bylo k vidění spousta…..i v dámském segmentu. Víc již odhalí naše fotogalerie..

GIRO_MG_0960
Silnice, bike, enduro – expozice dámských helem GIRO v pastelových či tlumených barvách.
_MG_0964

Tři terénní helmy GIRO – čím větší divočina v terénu, tím větší důraz na kompaktnost, v tomto případě ochrany zátylku. Universální Xaru, trailovou Veronu i endurovou Montaru zdobí zepředu štítek..

_MG_0981

SMITH na první pohled jiná helma, splňující jak váhové požadavky, tak samozřejmě i bezpečnostní normy, včetně využití Mips technology.

_MG_0984

_MG_0985

SMITH v dámském provedení – vnitřní skořepina připomínající včelí plástev (tzv. voštinová konstrukce) je tenká, ale velmi pevná.

_MG_1062
Integrální helma MET vyhrála na letošním EB jednu z cen Award, její předností je mimo jiné možnost jednoduše odejmout přední chránič brady.

_MG_1318
Nutcase se zaměřuje na městskou cyklistiku a udělá radost každému, kdo hledá originální design,výběr byl od proužků přes květinové vzory, až po komiksové postavy.

 

_MG_1321

 

Mrkněte na naši fotogalerii a těšte se na ještě jeden vstup se zajímavostmi letošního Eurobiku.

Autor: Kája Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková