LIV, Giro a další – novinky 2016 od Progresscycle

Další prezentace novinek pro sezónu 2016 přichystala společnost Progresscycle, která zastupuje rovné dvě desítky značek s cyklistickým zaměřením. LIV, Giro, Bell, Gore bike wear, CamelBak….

Další prezentace novinek pro sezónu 2016 přichystala společnost Progresscycle, která zastupuje rovné dvě desítky značek s cyklistickým zaměřením. Ne vše je cílené pro dámy a také ne všechny novinky byly v hotelu Naháč, kde prezentace probíhala, k vidění. Ale i z toho, co jsme se dozvěděli, značky, které věnují část své produkce ženám, svou nabídku rozšiřují a bude se na co dívat, respektive čím obohatit svůj sportovní šatník či garáž :-).
Například kola LIV, dámská odnož světoznámého GIANTU, budou mít velkou expozici na blížícím se Eurobiku, takže pro nás to v Naháči byla malá vábnička, co si nesmíme nechat ujít. A zdaleka nepůjde jen o jinak přebarvené loňské modely.

liv DETAIL

LIV – upravené silničky, diskové brzdy u levnějších modelů, nová kroska….a spousta dalšího.
Silnice táhne čím dál víc, ale je tu skupina jezdkyň, které odrazují klasické „berany“, tedy ohnutá řidítka. V LIVu si s tím umí poradit, osadili silniční kola rovnými, na pohled „bikovými“ řidítky, včetně brzdových páček, na kole se tak budete cítit bezpečněji či pohodlněji, ale prožijete lehkost silniční jízdy.  U brzd ještě zůstaneme – trend osazovat i silničky kotoučovými brzdami už jste jistě zaregistrovaly loni, pro nadcházející sezónu najdete kotouče i na levnějších modelech. Co určitě potěší je, že velmi úspěšný Obcess Advanced –  karbonový model na XC závodní jízdu,  bude mít pro příští rok levnější, hliníkové provedení, se zachováním sportovní geometrie i dostatečně kvalitním osazením.

GIRO – hlava je to nejcennější, pády k cyklistice patří. S tím pracovali vývojáři na vylepšení bezpečnostních parametrů a přichází tzv. MIPS technologií. Zjednodušeně řečeno – v přilbě najdete tři vrstvy (jedna z nich je skluzná Mips vložka), které ve vzájemné působení rozloží síly, působící na hlavu v případě pádu. Co je fajn, že tato technologie bude k dispozici jak u vybraných dámských modelů, tak i u tří dětských.
Použití stříbra v textilii proti zápachu už jste jistě zahlédly, podobná efekt zajišťuje jeho využití ve výstelkách helem GIRO.

IMG_0165

GORE bike wear – pěkné cyklo hadříky zaujmou asi každou ženu. U této americké značky je tu vždy záruka dokonalého, funkčního materiálu a střihu. A inovací. Jedna z nich patří mezi užitečné a určitě si najde řadu příznivců – vybrané cyklistické kalhoty budou disponovat na přední části klínem z větru odolného windstopperu. Další vzor pamatuje na naše potřeby, model s kšandami je pro tyto případy opatřen oboustrannými zipy.  I GORE klade důraz na bezpečnost a proto v kolekci “frčí” neonové barvy, komplety nebo doplňky ve formě návleků na ruce i nohy.

Toto je malá ochutnávka, těšte se již brzy na nejnovější zprávy a fotky, které pořídíme na veletrhu Eurobike, kde tyto a mnoho dalších značek budou své novinky vystavovat.

Autor: Kája Polívková
Foto: archiv DNK

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková