Specialized 2016 – módní okénko

Slíbená malá ochutnávka toho,co Specialized pro vás chystá na příští rok, je tady.

Psát, že je vše, pro nás, dámy, vymazlené, je zbytečnost. V podstatě nejvíc záleží na tom, kterým barveným směrem se vydáte a na jaké ježdění. Pak už stačí vybírat: helmu, boty, dresík, kraťasy, rukavice….. a vše pěkně vyladit.


Svět barev, které pro letošní kolekci u Specialized dominují -jak pro sportovní, tak i pro trailové ježdění.

 

Helmy Duet a Sierra. Prvně jmenované mají odnímatlný kšiltík a můžete je směle použít i na silnici. Oba typy pak mají i tzv.  “Hairport”, tak i dlouhovlásky mají kam pohodlně usadit svůj cop. To, že si můžete vybrat z široké škály barev, tak aby to ladilo k oblečení, je u Specialized samozřejmostí.

 

Slušivá, propracovaná bota Women´s CADETTE, pro sportovní vyjížďku i pohodlnou chůzi. V podrážce prostor na SPD kufry, svršek s prodyšného materiálu, civilní vzhled.

 

Při vstupu do dámského koutku je zřetelné, jakí barvy letos vévodí – a když jsme viděli modely “na živo”, kombinace oranžových kraťasů a tyrkysového trička, řekli jsme jednohlasně- To chceme! /do barvy totiž ladí trailové karbonové kolo RHYME 😉

 

PPBD1028Tyrkysové boty MOTODIVA (uprostřed) jsou špičkové trailové botky, a pokud je to pro vás příliš výrazná barva, můžete mít i černošedém provedení. Kvalita totožná s pánským modelem. Palec nahoru 😉

 

Plusy těchto  BG rukavic nejsou jen v pěkném zpracování a barevném provedení.  Jejich hlavní přednost je ergonomicky tvarovaný prostor pod dlaní, kde je umístěná gelová výstelka, která rozkládá tlakovou sílu a snižuje tlak vyvíjený na ulnární nerv. Výsledkem je malá či žádná strnulost a únava dlaní. Užití technologie Wiretap na ukazováček umožní ovládání dotykového displaye.

 

 Tahle dámská parádička – trailová helma AMBUSH se chlubí hned dvěmi přednostmi: ve své kategorii je suverénně nejlehčí (280g) a má integrovaný upínací systém. Štítek má tři polohy, můžete upravovat podle svitu sluníčka.

 

Návrat ke tkaničkám není retro úkrok – ale aero testy ukázaly, že tento systém upínání má menší odpor větru, než diskové utahování. Silniční helmy mají vnitřní odnímatelný kšilt.

 

Dámská vychytávka – pokud rády nosíte kalhoty s kšandamí, tento systém zapínání vám ulehčí život ve chvílích “kdy musíte…” – magnetický systém zapínání na zádech je pevný a přitom netlačí.

 

Freeride spodní komplet v sobě ukrývá několik šikovných kapes, takže pokud vás batohy na vyjížďce otravují, tohle je řešení. Volné kraťasy a dres a můžete vyrazit.

Autor: Kája Polívková
Foto: Petr Bureš

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková