VY a ON na kole – 10 vět, které mu raději neříkejte

Jedno odlehčené téma před víkendem. S klidnou hlavou tak srozumitelné, ale co ve vypjaté situaci ?

Jestli nechcete dorazit domů ze společné vyjížďky s partnerem rozhádaní , vyhněte se těmto větám. Když na ně rovnou zapomente, získáte mnohem větší šanci oba si výlet užít bez zbytečných nervů.

1. Franta jezdil o trochu rychleji. – Bývalého partnera vůbec netahejte na scénu. I kdybyste v minulosti žila s reprezentantem v cyklistice, jeho výkony novému partnerovi určitě nepředhazujte. Bude se (právěm) cítit shazovaný. Stejně tak jsou tabu věty typu: „Tohle by můj ex nikdy neudělal…“.

2. A jak jezdila tvoje bývalá? – Stejný princip, jako v předchozím bodu, jen se role obrátí. Opravdu chcete dobrovolně slyšet, že kopec, na kterém se tak moříte, „dávala“ o polovinu rychleji?

3. Ty už nemůžeš, miláčku? – Je to možná evidentní, ale nikdy vám to nepřizná. Podobná poznámka jen vyvolá pocity selhání. Zvlášť, když vám to šlape a jemu zrovna ne.

4. Neměli bychom se někoho zeptat na cestu? – Vy jste ještě neslyšela o tom, že dvě třetiny mužů považují dotazy na správnou cestu za vlastní selhání?

5. To je těch pět kilo, které jsi přibral na grilovačkách. – Však on dobře ví, že přibral. Každý kopec mu to připomene, vy nic připomínat nemusíte.

6. Příště si jeď sám. – Tohle nevyslovujte dřív, než o tom budete sama do hloubky přesvědčená. Nenechte se únavou strhnout k předčasným závěrům.

7. Kdybys byl chlap, tak bys… – … to kolo spravil, ten kopec vyjel a tak podobně.  Podobné dehonestující výroky situaci jen vyhrotí.

8. Kam zase koukáš? – Tak to zkrátka cyklistce v protisměru slušelo… O nic víc nejde.

9. Kolik to, proboha, stálo? – O tom, jak budete financovat společného koníčka, si musíte promluvit v klidu. A ne například ve chvíli, kdy hrdý partner vytáhne nového „miláčka“ (dres, tretry…) z garáže, aby se pochlubil.

10. Buď já, nebo kolo. – Jste si opravdu jistá tím, že si vybere vás?

Autor: Jana D.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková