MIX zajímavostí II. – Eurobike 2015

Ještě jedno ohlédnutí za letošním Eurobike, mix zajímavostí, o které jsme vás nechtěly ošidit…..

V našich ohlédnutích za letošním veletrhem EUROBIKE jsme Vám postupně představily novinky a zajímavosti mnoha značek kol, podívaly jsme se na trendy cyklistického oblečení i pestrou nabídku helem pro všechny druhy cyklistiky. Mix zajímavostí má dnes ještě jedno pokračování…..

JULIANA JOPLIN – pravověrné bikerce srdíčko zaplesá při pohledu na tento celoodpružený karbonový kousek. A značka Juliana má svou váhu, vždyť nese jméno svého času neporazitelné americké bikerce  Juli Furtado. Ona dává kolům tvář a žene ženský sortiment vzhůru – třeba i tím, že se nebojí postavit drahé, ale parádní kolo.

 _MG_0869

_MG_0872

Celoodpružený model  JULIANA JOPLIN CC je vyšperkovaná skutečně do detailů.

CASCADE POLARIS WATERPOOF SOCK – mít nohy v teple, je základ. A v suchu ? Bezpochybytaké ! K tomu mají sloužit voděodolné ponožky zn. POLARIS, třívrstvé, se zachováním standartních funkčních vlastností plus zmiňovanou voděodolnost. Máme přislíbeno do testu, tak vše důkladně prověříme.

GIANT – FUEL a DIRT e plus – dva elektro obři s obří silou. A trend dnešní doby.  Giant nabízí kola od velikosti XS, tudíž tento produkt můžeme směle nazvat „unisex“ .

_MG_1363

DĚTSKÝ E-BIKE SDURO Haibike-tato německá značka patří mezi průkopníky v nabídce elektrokol. Letos na veletrhu mimo jiné představila  dětský e-bike  SDURO.  Někdo tomuto produktu dává palec nahoru, někomu se tento koncept nelíbí….

KOŽENÉ SEDLO BROOKS – historie této anglické značky sahá až do předminulého století. A uznejte, atmosféra klasiky dýchá i z tohoto koženého kousku. Někdo k odpružení využívá moderní prvky jako např. iso speed , Brooks vinuté pružiny.

_MG_1307

MISTROVSKÁ ORBEA – tento duhový kousek nepatří nikomu jinému, než loňské mistryni světa horských kol,  Catherine Pendrel. Na stejném kole  jezdí také česká závodnice, Katka Nash, hájící modrobílé barvy týmu LUNA Chic .

_MG_1309

AŇO NEXT ONE – v stánku španělské ORBEY byla vidět i historie – tento kousek je z. r 1994 a už tehdy v barevném designu mysleli na ženy, co říkáte ?

_MG_1363

SILVERBACK – DĚTSKÝ FATBIKE  Fatbiky byly trhákem loňského veletrhu, v expozici nemohly chybět žádnému z významných značek. A tak  nás ani nepřekvapuje, že „tlusťocha“ , s kterým je kupa zábavy na sněhu, můžete také koupit i pro vaše ratolesti.

 _MG_1424

Odlehčeně na závěr….Jak se vám líbí tento „nástřik“ silničního rámu ? Tato kuriozita nás zaujala…a napadl nás u toho reklamní slogan na nejmenovaný nápoj: “Když miluješ, tak musíš“. Kdosi své kolo tak miloval, že se rozhodl mít ho jako skutečný originál – nejde o nástřik, ale o háčkovanou ozdobu rámu. Kolik hodin práce za tím asi je….

 _MG_1426

Autor: Kája Polívková
Foto: archiv DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková