Největší sportovní akce příštího roku v ČR – mistrovství světa horských kol

Horké novinky k světovému šampionátu, který bude hostit Česká republika. Třeba, že přijede závodit Katka Nash ! A zpívat bude Vojta Dyk. ….

Devět měsíců zbývá do zahájení největší sportovní akce na území České republiky  v r. 2016. V Novém Městě na Moravě se uskuteční  od 29.6 do 3. července MISTROVSTVÍ SVĚTA horských kol.  Dnes krátce před polednem proběhla v pražském hotelu Diplomat  tisková konference, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavého.

Organizační tým, v čele s Petrem Vaňkem má za sebou 5 let velmi úspěšného pořadatelství   SP – vždyť jejich novoměstský závod byl  4x za sebou vyhlášen jako nejlepší podnik celého seriálu. A nutno podotknout, že letošní hodnocení ještě neproběhlo.  Jejich ambice i vzhledem k MS jsou nejvyšší. „Věříme, že i světový šampionát vstoupí do historie, jako jeden z nejlepších vůbec. Jsme pro to odhodlaní udělat maximum“ , řekl přítomným novinářům Petr Vaněk.

Petr Vaněk, šéf organizačního výboru představil chystaný program. Máme se na co těšit !

A že nejde o prázdná slova, napovídá samotný chystaný program. Vlastně se bude jednat o pětidenní festival příznivců cyklistiky.

Sport, zážitky i kultura
Ačkoliv šampionát vrcholí elitními závody mužů a žen, které jsou na programu v sobotu, resp. v neděli, aktivní zábava je nachystaná hned od prvního dne.  Slavnostní zahájení  ve středu 29.6. obohatí  například koncert Vojty Dyka  s B-Side Bandem, který příští rok nebude mít, kromě zdejšího, žádné jiné veřejné vystoupení !  Na další dny jsou přichystány dětské závody, tradiční maraton Bike Vysočina, noční MTB nebo nově závod na zdejších trailech- MTB rally. Můžete také přijít vyzkoušet kola v zbudovaném  test centru. A program na další večery ? Další koncerty dvou českých kapel.  Na své si přijdou také sběratelé  – pořadatelé využijí koncentrace těch nejlepších v jednom místě a čase a chystají autogramiádu největších hvězd šampionátu.

Logo je symbolem země i pohybu
Autorem velmi povedeného  loga je Jaromír Smýkal a symbolizuje jak místo, kde se bude šampionát konat, tak i dynamiku sportu, kterou v sobě horská kola mají.

katerina-nash-ms-cyklokros-medaile
Doženou diváci Katku ke světové medaili ..?

Boje nejlepších….přijede i Katka Nash !
Čeští  cyklističtí fanoušci jsou mezi světovými bikery oblíbení  – dokáží zcela férově fandit všem závodníkům, bez ohledu na národní příslušnost a pozici, za jejich úsilí, výkony.  Ale popravdě – závod získá na náboji, když máme naše želízka v ohni, v boji o pódium. Jen několik hodin před zahájením tiskové konference přišla zpráva od Kateřiny  Nash, která se domluvila s vedením svého týmu  a po letošní absenci v závodech na evropském kontinentu , do Čech přicestuje a na světovém šampionátu bude startovat ! To, že jí české publikum bude hnát k boji o medaile, je zcela jasné. To stejné si prožije i náš historicky nejúspěšnější biker, mistr světa a olympijský vítěz, Jaroslav Kulhavý, který je mimochodem i tváří celého šampionátu.

Jaroslav kulhavý je tváří MS, ale zároveň i žhavým kandidátem na titul mistra světa

Lístků není moc – předprodej zahajuje 1. října
Pokud chcete být součástí této parádní akce, neváhejte dlouho ani s nákupem vstupenek, ani se zajištěním ubytování. Pořadatelé uvolňují 15 tisíc vstupenek + 5 tisíc pro samotné závodníky, doprovod, média , apod.  Toto je ale číslo pro celý svět.  O tom, že se kapacita jistě zaplní, není pochyb, ale organizátoři chtějí přítomným divákům nabídnout dostatečný komfort, ať už jde o služby v areálu, tak i dostupnost atraktivních míst na trati. A vše má svou kapacitu. Nenechte si  ujít příležitost prožít  si nádhernou atmosféru  na vlastní kůži.

Užitečné info:
www.mtb2016nmnm.com
Fb  : MTB World champs 2016

Autor: Kája Polívková
Foto: Michal Červený

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková