Nominace na MS v silniční cyklistice – do USA jedou tři ženy.

Zatím co bikerům zbývá už jen pár dní do boje o světové tituly, byla zveřejněna nominace na silniční světový šampionát.

Ve dnech 19.-27. září se koná v americkém  Richmondu silniční světový šampionát. Ačkoliv se cestuje za oceán a tudíž finanční náklady jsou vyšší,než pro evropské destinace, v početné výpravě se objevila tři ženská jména : Martina Sáblíková, Zuzana Neckářová a juniorka Nikola Nosková.

O účasti Martiny Sáblíkové nebylo pochyb, její výkonnost je špičková a cíl bude jediný: pokusí se vybojovat v časovce účast na OH v Riu. Podmínkou je umístění do 10. místa, v redukovaném pořadí národů.

Podobně jistou nominaci měla i skvěle jezdící juniorka Nikola Nosková ( o jejím přestupu do profi týmu jsme psaly nedávno). I Nikola má vysoké cíle – po loňském 4. místě chce svou příslušnost mezi juniorskou světovou špičku  potvrdit, podle reprezentačního trenéra patří k medailovým nadějím naší reprezentace.

Medailistky z letošního mistrovství republiky v silničním závodě :Martina Sáblíková, Zuzana Neckářová (vlevo) a Barbora Průdková

Třetí z nominovaných, Zuzana Neckářová je vícemistryní republiky, zajela řadu pěkných výsledků, i když ji zastavilo zranění z Evropských her v Baku. Umí se výborně orientovat v závodním balíku, bude tedy i jistě velkou pomocnicí v elitním ženském závodě právě Martině Sáblíkové, která nemá tolik absolvovaných závodů a zkušenosti Neckářové se jí budou hodit.

Časovka: Martina Sáblíková, Nikola Nosková (jun.)

Závod jednotlivkyň s hromadným startem: Martina Sáblíková, Zuzana Neckářová, Nikola Nosková (jun. )

Silniční závod žen měří téměř 130km , jede se na 16,2 km dlouhém okruhu,juniorky čeká poctivých 80km. Časovka pro ženy je 30 km, juniorky pojedou na poloviční distanci.

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková