5 tipů na cyklistickou podzimní zábavu s partnerem

Možná vás ani vašeho partnera podzimní počasí šlapat do pedálů nepustí. To ale vůbec neznamená, že se musíte cyklistiky vzdát. Naopak. Konečně máte čas na cyklistické zážitky z trochu jiného soudku. Přinášíme 5 tipů jako inspiraci.

1. Pivo kolem kola
Když už jsme zmínili ten soudek… Máme pro vás tip na zajímavé posezení, které vaši cyklistickou duši určitě potěší. Přichystejte partnerovi večeři ve stylové První pražské cyklistické restauraci Koloniál třeba jako romantické překvapení. Hospodu, která má zajímavý interiér a promítají se v ní cyklistické záběry (klidně mohou být i vaše), najdete v Praze, v ulici Široká. Čepují tu šest druhů piv a uvidíte, jak dobře se vám tady bude hodnotit uplynulá cyklistická sezóna!

2. Filmové odpoledne
Filmů s cyklistickou tématikou není moc. A dobrých filmů jich je ještě méně… Máme pro vás tip na nedělní odpoledne. Podívejte se na strhující snímek Létající skot (v originále ho najdete jako Flying Scotsman). Příběh je inspirovaný pohnutým osudem amatéra Graema Obreeho, který v roce 1993 překonal rekord v hodinovce na vlastnoručně postaveném kole ze šrotu. Poté, co zkrachoval jeho obchod s koly, se nechtěl vzdát svého snu zúčastnit se profesionálního cyklistického závodu.

3. Běžte do muzea
Cyklistických muzeí je v České republice několik a ještě víc jich pochopitelně najdete po Evropě. Podívejte se na náš jarní článek, tipy platí i na podzim! Náš tip, díky kterému prohřejete kosti v lázních a pořádně si odpočinete? Podívejte se do muzea cyklistiky v německém Bad Brückenau. Po dálnici jste tam za necelých šest hodin. Malebné lázeňské městečko stojí za prodloužený víkend! A pokud pojedete třeba začátkem prosince, vezměte to přes proslulé norimberské vánoční trhy. Schválně kdo z vás dřív najde na stáncích s proslulými miniaturkami kolo !

4. Uspořádejte si vzpomínky a opatřete plán
Ideální doba na všechno, co jste mezi výlety nebo závody nestihli. Projděte si fotky, udělejte v nich pořádek, povídejte si a nezapomeňte začít plánovat, jak bude vypadat příští rok. „Každoročně s přítelem jedeme nějaký velký cyklo trip se sbalenými batohy,“ vypráví redaktorka našeho webu Jana. „Cíl stanovíme už někdy kolem Vánoc a pak se půl roku k tématu vracíme, hledáme trasu, plánujeme. Jsou to kouzelné okamžiky, které bych nevyměnila ani za nic. Cesta tak není jen ten jediný týden v létě, ale spojuje nás průběžně.“

5. Vybavte se
Po sezóně spousta cyklistického vybavení klesla na ceně. Teď je ten nejlepší čas sednout si se sklenkou vína k internetu a udělat si radost tím, že objednáte nové oblečení (ten dres s hvězdičkami prostě musíte mít ) nebo příslušenství (další multiklíč, chlapi to mají jinak…)

Autor: Jana D.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková