Holky z Czech Mix Teamu vyměnily dresy. A slušelo jim to!

Podzim znamená pro mnohé cyklisty konec sezóny, s blížícím se novým rokem se však již v tomto období stala tradicí příprava kalendáře českých cyklistek. Dámy a dívky, které tráví většinu měsíců v roce závoděním a tvrdou dřinou se i letos na podzim sešly k nafocení kalendáře pro Czech Mix Team.

A tak namísto upnutých dresů, cyklistických treter a sportovních účesů, přišla výměna oblečení. Elegantní kolekce černých koktejlek, jehlové podpatky, šikovné ruce vizážistky proměnily holky z Czech mix teamu v krásné mladé dámy.

Jako pro většinu sportovkyň, nejsou ani pro cyklistky Czech Mix Teamu šperky a móda prioritou, pro kalendář se však stylizovaly se záměrem zdůraznit souznění ženského těla s tímto technickým a mnohdy brutálním sportem. Před objektivem nizozemského fotografa Antona Vose (bratra Mariane), a pod uměleckým vedením grafičky a výtvarnice Lucie Radilové vznikl přes víkend v prostorách Lázní Karlova Studánka základ pro kalendář na rok 2016.

„Kolo jako šperk je základním tématem, které spojuje krásu ženy a technickou podstatu cyklistiky, krásu těla a technického detailu,“ upřesňuje Lucie. „Symbolika obrazů vychází z tvrdosti a krutosti cyklistiky, krása a měkkost ženského těla se ve výrazu prolíná s tvrdostí materiálu, ženská ladnost je v kontrastu k dynamice sportu.“ K výtvarné stránce konceptu pak doplňuje: „Pracuji se stylizovanými obrazy založenými na tvrdých liniích světla a stínu, grafika je tvořena dynamickou kompozicí, expresivní nadsázka je kořením obrazu. Každý „obraz“ píše svůj příběh…“

Výtvarno a technické zpracování dokreslilo prostředí horských lázní, které týmu umožnil využít partner kalendáře Lázně Karlova Studánka a rovněž boutique YVONNE KÖNIG, jehož majitelka je maminkou závodníka SKY Leopolda Königa a velkou fanynkou cyklistiky. Technickou podporu fotografovi poskytl český fotograf Pavel Bauer.

Fotograf Anton Vos v akci…

 

Mezi cyklistkami, které se focení kalendáře zúčastnily, nechyběla například vítězka celkového hodnocení českého poháru na silnici 2015 Aneta Rotterová, letošní vicemistryně světa v terénním triatlonu a juniorská reprezentantka v cyklistice Adriana Klimková nebo severočeská bikerka Ivana Loubková. Na závěr své bohaté kariéry podpořila tvorbu kalendáře i Pavlína Šulcová.

Ivana Loubková si víkend i spolupráci s týmem užila: “Holky znám jen ze závodů, takže mě příjemně překvapilo, že se uměj celý den smát a že jsou vlastně naprosto v pohodě! Focení samotné pro mě je zábavou, nějakou zkušenost s tím už mám,  jen s tím rozdílem, že se teď fotky použijí, takže jsem vlastně měla i velkou motivaci. V Karlově Studánce bylo nakonec hezké podzimní počasí, tak to byl skutečně povedený den. Jen fotografové měli občas potíž najít vhodné místo, bylo nás mnoho na malý prostor…” popsala svou první účast a této akci.

Všechny závodnice, které se v kalendáři objeví, jsou spojeny ve sdružení nadšence a propagátora ženské cyklistiky Michala Frantíka s názvem Czech Mix Team, které umožňuje nejlepším českým závodnicím startovat na mezinárodních etapových i jednorázových závodech. Smyslem kalendáře je získat z jeho prodeje finanční prostředky na podporu účasti talentovaných závodnic na kvalitních podnicích a podpora jejich výkonnostního růstu. V neposlední řadě představuje kalendář poděkování stálým sponzorů a oporám týmu, jako je Vladimír Kříž, Jaroslava Mojžíšova (Kola Mojžíš), Tomáš  Konečný, společnosti Equinox Wheels, Cettec, Effettec, ČEZ a Sýkora Sportswear.

Autor: Kaja P. Michal F.
Foto: archiv Czech Mix Team

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková