Karla Štěpánová si užila adrenalin i vítězství – jel se třetí závod Trek Bike Night

Třetí díl seriálu Trek Bike Night MTB ovládla mezi ženami Karla Štěpánová, v mužské kategorii si poprvé vychutnal vítězství David Klap. Závodily i děti. Věkový rozdíl mezi nejmladším a nejstarším účastníkem byl 57 let ….

Již třetí středeční večer patřil nočním jezdcům, kteří se tentokrát sešli v oblíbené bikové lokalitě, na Točné.  Počasí se konečně umoudřilo a po dvou propršených závodech bylo na říjen takřka ideálně. Přes osm desítek závodníků vyrazilo vstříc místním trailům, které nesly jen lehké stopy úterního deště. Na muže a veterány čekaly čtyři okruhy, ženy jely o jeden méně.   Mezi startujícími byly i dvě děti , které obkroužily místní lesopark 2x.  Nejvyšší stupně tentokrát vybojovali : David Klap mezi muži, Míra Mestek ve veteránské kategorii, Karla Štěpánová a Madla Fantová ve dvou ženských kategoriích. A potlesk, možná největší, si při vyhlašování užila teprve 12 ti letá Eliška Drbohlavová, která po dva okruhy statečně sekundovala dospělým holkám  a Lukáš Klap, který se popral s chlapskou porcí a absolvoval 4 okruhy.

Pyšnej táta….a není divu

Adrenalin, emoce, radost a dětské skotačení – i to provázelo závod na Točné.  Mistryně republiky, Karla Štěpánová byla jasnou favoritkou závodu, ale tentokrát si prožila předstartovní adrenalin v největší míře. Technická závada na kole, kdy bylo nutné (během 45 minut) sehnat novou součástku, jí málem vystavila stopku. Zbývalo pouhých osm  minut do startu, kdy Karly manager vyskočil z auta a bleskově vyměnil  rozbitou osu v kole. Následoval ostrý, kilometrový přesun k startovní čáře a….stihlo se. Ukázka profesionálního přístupu. Noční závody nejsou žádné mistrovství, přesto nasazení Karly i managera Libora bylo absolutní. Díky za to !

11234925_652401338233258_1576141501361168410_o
Karla bez kola, před startem : stihne se to ?

Je radost se dívat, když děti milují kolo. A mají ho jako zábavu. Přesně to předvedla svým výkonem nejen Eliška Drbohlavová, kterou jsme již  zmiňovaly, ale i nejmladší účastník, Partik Lienert, kterému bylo pouhých 9 let ! Oba patří do týmu Bike Clinic junior tým a nutno říct, že  tady je trenéři vedou dobře.   Jejich radostné štěbetání, jak si nočku užili a už aby bylo příště j toho důkazem.

Malé naděje : Eliška a Patrik

Abychom ale nezapomněly na dámy, které bojovaly za Karlou o další příčky. Opět se sešla tradiční sestava,  holky se popraly s nástrahami statečně, za Karlou Štěpánovou a Madlou Fantovou se poskládaly v pořadí Petra Krtičková, Hanka Falcová, Bety Pourová a Barbora Procházková.  Chlapů jezdí víc, možná je to pro ostatní „denní“ závodnice velký adrenalin, ale zajímavé bylo, že jak na minulém závodě, tak i zde byly další tři dívky, které přijely  fandit. Tak třeba na finále najde ještě někdo další chuť si tento zážitkový závod vyzkoušet. Poslední závod série se jede tentokrát již v úterý, 27.10. a charakter závodu je pozměněn – jede se jeden delší okruh, půlmaratón. Více info zde.

Nejlepší dámy… 

Autor: Kája P.
Foto: Barbora Klap, Markéta M.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková