Mamča od dětí ujela všem !

Omluvte, pokud titulek zavání lehce bulvárem, přestože obsah příspěvku bude o cyklistice a závodech. Ale takto je skutečně nejvýstižnější ….

Zkraje týdne jsme vás informovaly o nočním seriálu závodů TREK Bike Prague Night MTB, který se bude po čtyři nadcházející týdny jezdit  ve dvou lokalitách pražských lesoparků. První závod proběhl již tuto středu. Po měsících sucha si příroda už řekla a od úterní noci se spustil déšť. Déšť trvalý, což bylo pro vyprahlou půdu blahodárné, pro samotné závodníky  až tak moc ne. A přesto jich na start dorazilo poměrně hodně a mezi téměř devadesátičlenným polem bylo i  8 odvážných divoženek.

IMG_9101

Závod odstartoval přesně v 19:30h, za drobného mrholení, příjemných 15 stupňů C a za povzbuzování  trať lemujících fanoušků. Nebyly jich davy, ale přišli. Tmu tmoucí rozjasňovaly blikačky, reflektory a nejrůznější svítilny, závodníci se vrhly vstříc 4, ženy 3 okruhům hravých trailů, ale tu a tam i klouzavých kořenů. Tím, že se jezdí na okruhy, nikdo, byť se rozhodl pojmout jízdu jako zážitkovou a ne závodní,  nezůstal na dlouho  osamocen.

Pánové prominou, že se naše pozornost zaměří jen na ženy, ale co také čekat na DNK 😉
Úvodní kopec, kdy se startovní pole před nájezdem do terénu natáhne, skvěle sednul pozdější vítězce, Madle Fantové – a jak se v závěru ukázalo, během prvního okruhu ze tří, si dokázala vytvořit rozhodující náskok. Další dva již jezdila v podobných časech, jako tři dámy za ní. A tak po necelé hodině, proťaly během jedné minuty ! cíl hned 4 závodnice . Zlato bylo Madly, v posledním stoupání si pár vteřin k dobru získala stříbrná Míša Pačáková, před Hankou Falcovou, o dalších dvacet vteřin zaostala loňská vítězka celého seriálu, Petra Krtičková. Dámy díky za dramatický závod !

Hanka Falcová z týmu Alltraining vybojovala bronz

Vítězka je žena zkušená…
Kategorie Ženy zkušené je specifikum tohoto závodu, spadají sem jednak dámy nad 40 let, ale také maminky, které mají doma alespoň dvě ratolesti, což jim logicky ubírá čas na trénink. A právě druhou podmínku Madla Fantová splňuje, tedy péči o děti. Na trénink se času asi přeci jen dostává, protože zajela moc pěknou jízdu. Ale …..vlastně se není co divit. Vždyť je to vítězka loňské cyklistické soutěže S ČT4 Sport na vrchol ! Tak je vidět, že kouzlu kola krásně propadla….

” Moc se mi to líbilo, bylo teplo, můj jediný problém byl, že mi někdy v půlce druhého kola skoro přestalo svítit světlo. Tak jsem se musela držet vždycky nějakého chlapa, abych aspoň něco viděla” popsala Madla cestu k svému vítězství.  ” Se světlem už jsem párkrát jela, ale tohle je zážitek, nevím, jak moc mě doma pochválí, ale jdu se hned dohlásit na další závody 🙂 “.

Pozn. redakce: Ještě jednu zajímavost vám o vítězce prozradíme, Madla patří do klubu DNK, závod jela v našem dresu, a také jste si od ní mohly přečíst několik redakčních příspěvků. O dětech a kole, samozřejmě…

Výsledky:
1. Madla Fantová ( Planet toys cycling), 55:40
2. Michaela Pačáková, 56:05
3. Hana Falcová ( Alltraining.cz), 56:18
4. Petra Krtičková (HSK Cycling team HK), 56:35
5. Alžběta Pourová, 58:33
6. Kateřina Mertenová (Kellys Bike Ranch )1:02:22
7. Tereza Černochová ,1:03:46
8. Barbora Procházková   DNF

Autor: Kája P.
Foto: B.Klap

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková