Navzdory počasí – 4 pomocníci pro krásnou pleť v podzimních plískanicích

Pro většinu jasná věc, ale třeba vás zaujme některý z našich vyzkoušených a prověřených tipů….

Pokud patříte mezi ty, co nepověsí kolo s prvními plískanicemi na hřebík, a vyjíždíte navzdory počasí na své oblíbené trasy, měla byste věnovat  pozornost nejen výběru správného oblečení, ale i těm částem těla, které jsou vystaveny přímému náporu chladu, větru, bláta.  Tady je čtveřice spojenců,  kteří vám pomohou  před i po vyjížďce, udržet váš obličej svěží a dobře vyživený a ochránit hebkost vašich rukou.

1. Micelární voda
Původně je určená jako „první pomoc“, když se chcete zbavit nánosů opravdu výrazného make-upu (zamilovaly se do ní modelky a herečky, které se často více líčí), například když se vrátíte z plesu… Ale… Micelární voda fantasticky funguje na všechny nečistoty. Bahno, které vám nastříkalo na obličej z louže nevyjímaje! Micely mají schopnost absorbovat špínu, doslova ji uzamknou do sebe a z pleti stáhnou. Micelární vody vyrábějí už prakticky všechny významné kosmetické značky. Jde o velký hit, který přišel přímo z Mekky módy a kosmetiky – z Paříže. Hodí se pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější. Co v ní opravdu není: mýdlo, alkohol, parabeny, parfémy, barviva ani jiné dráždivé látky.

2. Výživný krém
Zatímco kosmetika, používaná v létě, má lehčí konzistenci a obsahuje více vody, na podzim by ji měly vystřídat přípravky hutnější. Pleť potřebuje více výživných látek. Poohlédněte se po výrobcích, které kromě vitamínů obsahují také bambucké máslo, jojobový nebo arganiový olej. Používejte výrobky určené vaší věkové kategorii a typu pleti, obojí si žádá své. A nezaměňujte noční krémy za denní a naopak. Vyhněte se vysušujícím pleťovým vodám s obsahem alkoholu.

Před vyjížďkou nezapomeňte ošetřit také citlivou pleť na rtech. Krém naneste i na krk.

3. Jablka
Jsou všude kolem, tak je využijte pro svou krásu. Nejde jen o obsah vitamínů a vlákniny, za které vám tělo bude vděčné, když si dáte jablka k snědku. Až vám zbude po vyjížďce čas a ponoříte se slastně do vany s pár kapkami levandule, dejte si na tvář jablečnou masku a nechte pracovat pektiny, které jablka obsahují. Ten vylučuje toxiny z těla, jablko pleť hydratuje a má protizánětlivé účinky.

Tip redakce: Jablečná pleťová maska

Ingredience: 1 jablko, 1 lžička bílého jogurtu, 1 lžička medu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička ovesných vloček, 1 lžička panenského olivového oleje

4. Kvalitní krém na ruce
Na podzim a samozřejmě v zimě je potřeba ošetřit ruce krémem po každém umytí. Ven na kolo bez rukavic byste vyjíždět na podzim vůbec neměla a pokud rukavice nesnášíte, použijte krém, který ruce ochrání a zároveň neklouže. Bez ošetřených rukou ale ani ránu. Jednou přibližně za týden až deset dní si dopřejte regenerační zábal rukou – výživný krém překryjte na noc bavlněnými rukavicemi.

Celkově nezpomínejte, že v chladu a mrazu se snižuje činnost mazových žláz. Kůže se vysušuje a je potřeba jí s hydratací výrazně pomáhat a dodávat dostatek živin. Tento efekt se dostavuje na kole ještě dříve, než například když vyrazíte na procházku. Proudící vzduch je studenější, než okolní.

Autor: Jana D.

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková