Trek Prague MTB Night Series- vyzkoušejte noční závody!

Máte rády nevšední zážitky? Vyzkoušela jste někdy večerní vyjížďku se světlem a „dostalo“ Vás to ? V tom případě máte možnost vyzkoušet mini seriál nočních závodů, který startuje již tuto středu.

TREK Prague MTB Night  Series – jak název napovídá, je seriál čtyřech závodů, které mají koncept cross country ( jezdí se na okruhu), doba závodu je mezi 45-60 minutami. Tedy vyjma posledního,ten má parametry polovičního maratonu a jede se na jeden okruh. Letos startuje 4. ročník a tato, nebojím se říct, že zážitková akce si získává čím dál větší oblibu mezi bikovými nadšenci.

Trasy vedou pražskými lesoparky, hostivařským, kde jsou situované první dva závody a další díly jsou pak v oblíbené destinaci pražských bikerů, na Točné (resp. Komořanech). Zapomeňte ale na asfaltové, rovné úseky. Okruhy vedou po singltrecích, nouze není o zatáčky, sjezdíky, ale občas i prudké výšlapy. Okruh prověří vaší techniku a dá tak vyniknout nejen obecné fyzičce.

 

Závod, kde myslí na ženy.
Protože se na startu sejdou velcí sporťák, ale zastoupení mají také jezdci pohodáři (i pohodářky!), je k tomu upravená i délka závodu pro jednotlivé kategorie. Pro ženy je tu specielní kategorie: kromě té sportovní, i další nevšedně nazvaná „Ženy zkušené“, kam spadají dámy nad 40 let, ale také maminky od dětí (alespoň dvou), bez ohledu na věk.  A letos je připravená novinka, tzv. FUN NIGHT – pro každého, kdo si chce užít atmosféru závodu, ale na jeho celou délku se po fyzické či technické stránce necítí.  Tato kategorie je otevřená pro muže i ženy a závod má poloviční délku.

Světlo nutností !
Tratě jsou označeny specielními značkami, které doslova září při nasvícení vašimi reflektory. Přestože většinou nejedete osamocena, dobré světlo je nutností i pro vaší bezpečnost. Základem je světlo, přimontované vepředu  na kole, někdo vozí  i doplňkové , připevněné na helmě. Nemáte vlastní světlo ? Nevadí – o možnosti zapůjčení na závod najdete informace na webu pořadatele.

Fandit, fotit…
Pokud jezdíte jako doprovod, tak věřte, že i tady – přes přítmí v lese, je se na co dívat a koho povzbuzovat. V loňském roce na závod dvakrát zavítal i olympijský vítěz, Jaroslav Kulhavý, což byl zážitek pro úplně každého, včetně závodníků. I mezi ženami se objevila hvězdička, byť jí zatím světová medaile chybí. Ale příslib účasti i pro letošní rok organizátoři od aktuelní nejlepší české bikerky, Karly Štěpánové.  A váš potlesk a fandění ocení úplně každý na trati, kde budou závodníci kolem vás kroužit.. 🙂

Loňská momentka Karly Štěpánové od skvělého fotografa Michala Červeného
Momentka Karly Štěpánové, krátce po dojezdu od skvělého fotografa Michala Červeného

 Kdy a kam ?
První díl odstartuje ve středu 7.10. v 19:30 na Hostivařské přehradě.
Přihlašování a platba se provádí na stránkách a dle instrukcí společnosti Sportovní servis, která tuto činnost a také časomíru zajišťuje. www.sportovniservis.cz
Více informací zde: www.omexym.cz  nebo na FB stránkách závodu

Termíny dalších závodů:
středa : 14.10 – Hostivařksá přehrada II.
středa 21.10 – Točná /Komořany
Finále : úterý 27.10. Točná / Komořany

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený, archiv DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková