Druhý pohled. Redakční test Specialized RHYME FSR comp

Ještě jednou se vracíme k testu trail biku Specialized Rhyme FSR comp, který jsme měly v redakci na dlouhodobý test…..

Jedno kolo, dvojí pohled ? Nebo vzácná shoda…?   Včera jste si mohly přečíst první z testů Specialized Rhyme FSR Comp , dnes pokračujeme…

TEST RIDER : Madla

Nový model Specialized Rhyme comp je harmonicky vyladěné endurové kolo a ocení ho všechny bikerky, které si chtějí na kole hrát a užívat pestrost a zábavu.  Nezklame vás ani ve městě, ani v parku, vysloveně vás potěší na singltreku či lesních cestě. Jakmile na něj sednete, žádná nerovnost nebude problémem, ba právě naopak, každá nerovnost se promění v neodolatelnou výzvu: bezmyšlenkovitě odbočíte z cesty do příkopu a sjedete a vyjedete krátký prudký svážek, seskočíte z obrubníku, přeskočíte meliorační rýhu, s lehkostí přelítnete každou bouli, zdoláte kmeny u cesty a to jak příčně, tak podélně, poradíte si s každým schodem, i když jich bude třeba deset směrem vzhůru. Na kole Rhyme zkrátka chtě nechtě zapracujete na své technice, každou jízdou ji posunete zase o kus dál.

Silnější pláště „bez řečí“ zvládnou i třeba šikmý, vlhký kořínek a šutrák, bez zaváhání proříznou bahýnko v požadovaném náklonu, podrží vás a nesklouznou.

Oba tlumiče se snadno sladí s jakoukoliv váhovou kategorií a funkce CTD zadního tlumiče FOX je dokonalým bonusem každého výletu.

Rhyme není stavěný na rychlé závodní tempo, ocení ho spíše  hračičkové a technici, ať mistři, tak učedníci. Požitek z jízdy na modelu Specialized Rhyme jde ruku v ruce s kreativitou a nápaditostí, nenechá vás prostě jen tak nečině sedět na sedle. Mně osobně evokuje mladého hřebce, který se neobejde bez skoků a blbinek a který díky své pružnosti, hbitosti a dobré stabilitě ustojí  každou překážku v cestě. Občas se postaví i na zadní, ale ze sedla vás nevyhodí 🙂

Pohodlné teleskopické sedlo Myth Comp  jako by ještě podtrhovalo nepřeberné možnosti a rozmanitost jízdy, výška sedla rychle a snadno klesá a stoupá, ruku v ruce s měnícím se terénem.

Přehazovačka SRAM  s dvojpřevodníkem a kazeta s deseti kolečky se stane vaším spojencem při jízdě do kopce, kdy se naopak gravitace stává naším úhlavním nepřítelem. Ne úplně zanedbatelná váha kola pak přispívá ke spolehlivosti a stabilitě ve sjezdech, při kterých nejednou zapomenete na okolní svět a splynete s prostorem a to díky vymazlenému holčičímu modelu kola Specialized Rhyme COMP 2016.

Autor: Madla Fantová
Foto: DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková