Redakční test: Gore Element GT ActiveLady Jacet

Dostaly jsme na redakční mini test dvě podzimní bundy značky Gore, dnes se podíváme na zoubek první z nich – GORE Element GT Active Lady.

O značce Gore jsme se na našich stránkách již několikrát zmiňovaly, tato americká firma patří k těm, které přináší, lze říct, že revoluční novinky v technologii materiálu. A nutno podotknout, že se tato skutečnost odráží ve většině jejich výrobků.

Víceúčelová bunda Gore Element GT Active Lady je navržená specielně pro ženy-cyklistky, které jsou aktivní i mimo kolo, tedy aby byla využitelná i při dalších outdoorových aktivitách, ať už se jedná o běh nebo vysokohorskou turistiku. Tomu je přizpůsoben materiál i střih.


Tato lehká bunda je ze 100% polyesteru a díky GORE-TEXové membráně nabídne ochranu před větrem, tak i deštěm. Zároveň výrobce deklaruje prodyšnost, což zajišťuje hustá síť mikropórů v tkanině, které propouští vzduch ven, nikoliv však vodu dovnitř.
Na přední straně najdete dvě kapsy na zip, s příjemným zakončením, které vám umožní rozepnout či zapnout zip i v rukavici, při jízdě jednou rukou.
Uvnitř jedné z kapes je i otvor na sluchátka, ocení to turistka, při dlouhém toulání se krajinou, pokud ji už přestane bavit „nádherné ticho hor“ ..


Reflexní prvky už vyžadujeme na oblečení dá se říct, automaticky. Nechybí ani zde, kromě potisku na rukávech, najdeme účelové a zároveň zajímavě řešené reflexní lemy na přední straně u ramen a na zadní části bundy v přerušeném půloblouku, což působí i jako zajímavý designový prvek.
Aby vám bunda Gore Element příjemně seděla, máte možnost upravit jak šíři manžety rukávů, tak i stáhnout přes boky spodním lemem vedenou gumičkou. Jako vtipný detail nám přišlo zpracování límce, kdy na vnitřní straně je lem, který umožní nastavit poloviční výšku límce a místo ohybu pak drží. Zda to byl záměr a nebo ne, výrobce neuvádí, ale funguje to 😉


Na zadní části, pod límcem je skrytý suchý zip na možné upevnění samostatné kapuce, které ale nebyla součástí našeho testu.

Sečteno, podtrženo…
Perfektní zpracování, kvalita na vás dýchne. Pokud máte ráda odstíny růžové, v tomto případě sytá, ale nevtíravá barva, v bundě Gore Element budete krásná. Osvěžující je i volba temně oranžového zipu. Stačí dodržet zásady péče, které nejsou nijak náročné (praní do 40  °C, v přípravcích určených na GT, pokud žehlit, tak jen na první teplotní stupeň) a Gore Element Active vám udělá mnoho služby po dlouhý čas.

Nabízí : www.progresscycle.cz
Cena: 4990,-
V nabídce i další barevné provedení.

Autor: Kája P.
Foto: DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková