Tip na dárek: CYKLO – FOTO tašky Ortlieb

Nechceme strašit odpočítáváním, jak rychle se blíží vánoce. Lepší je dávat tipy na dárky. Třeba Vás inspirují. Dnes jsme vybíraly dárky praktické, funkční a velmi kvalitní. Německá značka Ortlieb se tím vším může hrdě prezentovat.

Počasí ještě zdaleka neupozorňuje, že se kvapem blíží vánoční čas. Většina to vítá, a to nejen pro možnost venkovního vyžití, ale i proto, že si vnitřně nepřipouštíme stres, který těmto krásným svátečním dnům většinou předchází. Aby toho shonu bylo skutečně minimum, pro ty z vás, co už teď řeší, čím potěšit své blízké, přinášíme  tip na vánoční  překvapení. Dva dárky, oba s cyklistkou spojené, i když každý trochu jinak.

UDĚLEJTE (si) RADOST  FOTO TAŠKOU ORTLIEB
Jeden jezdí, závodí, druhý to fotí. Většinou je to ON, kdo se honí se soupeři, ONA pak hledá ideální místo pro zachycení závodního nasazení. Může to být ale i naopak. Společné výlety (pěší nebo na kole), zážitky, zdolané vrcholy a nádherné pohledy do kraje, které chcete zvěčnit pro přátele, rodinu. Pokud se v tomto popisu najdete, právě pro vás je tu jeden tip na kvalitní a užitečný dárek, foto tašku Ortileb.

Z pestré nabídky jsme vybraly dva modely.


Ortlieb Soft-Shot je taška přes rameno pro středně velké foto nádobíčko. Prostor je tu pro zrcadlovku a tři další objektivy. Taška je vodotěsná, s překlápěcím zavíráním pro rychlý přístup za pěkného počasí. Vnitřní prostor si můžete, díky má nastavitelným polstrovaným přepážkám, uspořádat sama. Nechybí ani další kapsa na všechny potřebné nezbytnosti- je ze síťoviny a umístěná ve víku tašky. Samozřejmostí je polstrovaný popruh přes rameno. Objem této foto tašky je necelých 10 litrů a potěší vás i nízká hmotnost  781g. O kvalitě tašky Ortlieb mluví i tato informace: máte na ní  5-ti letou záruku !
Cena : 4690,- Kč

 ORTLIEB Snap S – je nepromokavá brašnička na foťák nebo malou kameru. Trend zachytit svou jízdu je čím dál více rozšířený nejen mezi downhillovými dravci. I cesta vzhůru a následná panoramata stojí za natočení. Takže tímto praktickým a užitečným dárkem uděláte radost leckomu, kdo si sebou na kolo bere malý foťák nebo kameru. Vnitřní prostor je polstrovaný, pro nošení využijete buď popruh přes rameno nebo ucho, který lze připevnit brašnu na batoh.
Cena : 790,- Kč

 

CYKLOTURISTOVO SRDCE ZAPLESÁ …při pohledu na cyklobrašny ORTLIEB
Není málo těch, kteří jezdí cykloturistiku tzv. „na těžko“. Tímto je myšleno, že jejich cíle jsou vzdáleny stovky kilometrů a jediným přibližovadlem jim je jejich kolo. Na něm si vezou svoje „všechno“ , od náhradního oblečení, přes spacák a další životní nezbytnosti. Pokud chcete potěšit někoho takto krásně „bláznivého“, pořiďte mu některou z nepromokavých brašen na kolo. Vybírat můžete z předních i zadních modelů, od tlumených barev až po výrazně barevné, s tematickým potiskem. Nás oslovily právě tyto designové kousky.

ORTLIEB Back-Roller Design – jsou zadní vodotěsné brašny s potiskem, které upoutají pozornost, jsou dobře viditelné a budou se určitě líbit. Závěsný systém upevnění k zadnímu nosiči je prověřen profesionály z oboru, vodotěsný materiál v kombinaci s 3D svařováním spojů  a také rolovací systém zavírání zaručí 100 % ochranu před vodou a zároveň je jednoduchý na otevření, tak máte vše rychle po ruce. Na výběr je více vzorů, tak jen zvolit ten správný design….
Cena: 3490,- Kč (za pár)

 

Poslední z představovaných dárků je ORTLIEB Ultimate 6M HighVisibility  je  reflexní řídítková brašna, která v sobě snoubí funkčnost, praktičnost i hledisko bezpečnosti. Brašna je vyvedená v zářivě žluté barvě a v tkanině jsou navíc reflexní vlákna, takže při nasvícení reflektorem auta doslova září. O voděodolnosti u brašen zn. Ortlieb už ani nemusíme psát. Zajímavostí ale je, že konstrukce a upínací systém je navržen tak, aby brašnu udržel ve vodorovné (tedy uživatelsky bezpečné) poloze i v případě, že je plně zatížena.  Je také uzamykatelná, což ocení….asi každý.
Cena : 2990,- Kč

Tak dobrý výběr !

Autor: Kája P.
Foto: Azub, archiv DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková