Žena a kolo – kalendář, inspirován historií

Nechceme se opakovat, ale …je to tak. Žena a kolo patří k sobě. Důkazem jsou i kalendáře, které tyto dva elementy spojují a už brzy mohou zdobit domov,kancelář nebo dílnu cyklistických fanoušků. I fanynek, samozřejmě…

Spojení ženské krásy, s nádechem emancipace i poukázáním na to, s jakou lehkostí lze jízdu na kole zvládnout a ponechat si svůj šarm – najdete jak v historických obrázcích, tak i v těch současných. O tvorbě již čtvrtého kalendáře českých cyklistek s názvem „Kolo jako šperk“ jsme psaly nedávno. V tuto chvíli už se dokončují poslední úpravy před tiskem a zanedlouho se můžeme těšit na jeho oficielní  představení.

Žena a kolo jsou inspirací i pro další kalendář, který potěší především milovníky historických obrázků.

Velký nástěnný kalendář Žena a kolo pro r 2016 je již čtvrtý v řadě, v hlavní roli je žena a je inspirován starými reklamními plakáty s 19 a 20. století,.
Reklamní plakáty jsou jedinečným svědectvím doby minulé a vypovídají o společenské atmosféře v době jejich vzniku.

Formát kalendáře – na výšku má 60cm,  dá vyniknout  skvostným výtvarným dílům z dřívějších dob. Papír byl tentokrát zvolen přírodní, aby se přiblížil materiálům plakátů z dřívější doby. Na titulní straně je působivý a nádherně probarvený plakát propagující kola Onyx. Ani se nechce věřit, že od jeho zhotovení uplynulo letos 90 let. Je zajímavé, že značka Onyx přetrvává až do dnešní doby. Návrháři z firmy Peugeot Cycle vytvořili koncepční podobu jízdního kola Bike Onyx, která svým moderním stylem a maximální efektivitou posouvá značku do daleké budoucnosti.
Velký nástěnný kalendář Žena a kolo 2016 je celobarevný, obsahuje 14 listů velikosti 60 × 32 cm, tištěný je na kvalitním ofsetovém papíru gramáže 250 g/m² a obsahuje jednoduché kalendárium. Poslední list je otočený a zobrazuje miniatury všech otištěných plakátů se jmény jejich autorů, názvy a rokem zhotovení. Objednat jej můžete na portále www.cykloknihy.cz

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková