Pavla Havlíková se blýskla šestým místem ve SP v Zolderu, neztratila se ani Nosková.

Den volna a opět do závodního zápřahu – takové mají vánoční svátky závodnice v cyklokrosu. A dělají nám radost….

Na druhý svátek vánoční  se opět rozjel závodní kolotoč profesionálům v cyklokrosu. A to pěkně zostra – v belgickém Zolderu se konal pátý díl Světového poháru. V místě, kde za měsíc  odstartuje světový šampionát.  I proto se na startu objevila početná skupina českých závodníků, včetně pěti žen. 

Nejlepšího výsledku, dle očekávání, dosáhla Pavla Havlíková (MRM Avalon), když ve velmi vyrovnaném závodě vybojovala  6.místo.  Pěkný závod jela  i juniorka Nikola Nosková, která  dospurtovala na 20.pozici.
Technická a velmi atraktivní trať v Zolderu má vše, co k cyklokrosu patří : rychlé úseky, prudké výjezdy, těžký výběh, spousta zavřených zatáček. I proto je zde každoročně úžasná divácká kulisa, která žene závodnice k maximálním výkonům. Po opakovaném startu, který byl zaviněn technickými problémy,  se Pavla pohybovala na třetí až čtvrté  pozici, později se sjela skupina dalších čtyřech závodnic, naopak na čele se odtrhla trojice žen, které se pak mezi sebou popraly o stupně vítězů. Nejlépe si vedla domácí závodnice Sane Cant, o pár vteřin zpět dojela Katherine Compton ,závodící za americký Trek, na třetím místě další Belgičanka,  Ellen van Loy. Havlíková zaostala od bronzové pozice necelou půlminutu.
Další české reprezentantky se srovnaly v šesté  desítce –  Martina Mikulášková 52. , Denisa Lukešová  53. a  Denisa Mináriková-Švecová , která měla technický problém hned po startu, skončila 57. Na startu bylo 63 závodnic, v cíli hodnoceno 60.

Závodnice čeká v rámci „vánočního cyklokrosového turné“ další závod v neděli, 27. 12, kdy se jede šestý díl Superprestige a po dni volna, v úterý  29.12. závod  seriálu BPost Bank Trofee, kde se bude snažit o zúročení formy Pavla Havlíková, která v celkovém hodnocení drží na 5. příčce.

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková