Zraněná Havlíková vybojovala 5. místo v Essenu, Mikulášková poprvé vítězně v Českém poháru.

Pavla Havlíková je bojovnice, i přes zranění, které si způsobila během závodu v belgickém Essenu, dokázala držet krok s nejlepšími. Velmi dobře si vedla i mladičká Nikola Nosková, mezi elitou skončila těsně za první desítkou. Na domácí půdě bojovaly cyklokrosařky o body do pohárové soutěže., nejlépe závod v Jabkenicích zvládla Martina Mkulášková.

Zraněná Havlíková vybojovala 5. místo v Essenu.
 Včera se jel další díl BPost BankTrofee v Essenu, kde se na start postavily dvě české závodnice – Pavla Havlíková (MRM-Avalon), a Nikola Nosková (AA Drink Kalas). Právě Pavla byla připravená atakovat stupně vítězů, ale v zápalu boje se při závodě zranila a cílem projela na 5. místě. „ Ten pátý flek  jsem dnes doslova vybojovala – bohužel v zápalu boje jsem si zranila palec na noze o kovové plůtky a dost to bolelo.  Nakonec jsem i za to umístění ráda.  Původně plánovaný nedělní závod C1 v Overijse jsem ale musela vynechat a  pádím se dát do kupy do Čech“, popsala smolné okamžiky Pavla. V celkovém hodnocení seriálu se sčítají cílové časy, Havlíková dnes ztratila na vítěznou Belgičanku Sanne Cant necelou minutu. Výborný závod zajela mladička Nikola Nosková, hostující v belgickém týmu AA Drink Kalas, obsadila v celkové klasifikaci 11. místo !

Výsledky  ZDE

Mikulášková poprvé vítězně v domácím pohárovém závodě


Martina Mikulášková (TJ Stadion Louny) si konečně vychutnala úocit vítězství, když dokázala zdolat dvě největší rivalky – bikerky Karlu Štěpánovovu(Kona Cycling Point) a Janu Czeczinkarovou(Sram Mitas Trek).. Prvně jmenovaná doplatila na technickou chybu a pád, který jí odsunul za první desítku a zbytek závodu jen stahovala, v cíli jí dělily od vítězky téměř dvě minuty. Souboj o prvenství se odehrával mezi dvěma ženami – Martinou  a Janou, v cíli je nakonec dělilo pouhých 7 vteřin ve prospěch Mikuláškové.

Výsledky  ZDE

Autor: Kája P.
Foto:Jaroslav Svoboda,
archiv P. Havlíková

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková