Martina Mikulášková přestoupila do ČEZ Cyklo Team Tábor, vzniká zde ženský tým

To, co se šeptalo v kolínských kuloárech při republikovém šampionátu, je nyní oficielně potvrzeno – čerstvá šampiónka v cyklokrosu, Martina Mikulášková, opouští tým Stadion Louny a nyní jí budeme vídat v dresu ČEZ Cyklo Team Tábor. Perličkou je, že námluvy probíhaly ještě před ziskem mistrovského titulu.

Martina Mikulášková podepsala dvouletou profesionální smlouvu a bude tak v čele ženského týmu  ČEZ Cyklo Team Tábor, kde budou po, boku mistryně další dvě závodnice. Dalšími členkami jsou Denisa Lukešová, třetí z celkového hodnocení ČP v cyklokrosu, a také mladá naděje Celestýna Součková.

Jejich úsilí bude směřovat k r. 2017, kdy se právě v Táboře bude konat cyklokrosové Mistrovství Evropy. Zde se bude chtít trojice , nyní již táborských cyklokrosařek, předvést v nejlepším světle.

Martina Mikulášková při podpisu dvouleté smlouvy

Martina Mikulášková i nadále zůstává pod dohledem jejího dosavadního trenéra, p. Chrobáka. „ Má na mém úspěchu obrovskou zásluhu. Změnou k lepšímu pro mě budou materiální podmínky, i možnosti společných soustředění. Proto mám vysoké cíle. V nadcházejícím mistrovství světa bych chtěla skončit kolem 10 až 15 místa, ale pro táborský šampionát v příštím roce mám ambice nejvyšší – chci vyhrát,“ vyřkla své sportovní cíle. Studentka třetího ročníku zdravotnických studií však dává svým odvážným snům jasnou podobu : „Na prvním místě je teď cyklistika. Vím, že to nebude snadné, ale ve škole mi vychází vstříc, mám individuelní plán, takže nehrozí, aby mě někdo jiný nebo něco jiného od kola odvádělo,“ dodala trojnásobná česká mistryně..

Sedmnáctiletá Denisa Lukešová je v táborském týmu o pár týdnů déle. „Jsem tu moc spokojená a budu se snažit o ještě lepší výsledky. Věřím, že se nadále budu zlepšovat a vzájemná spolupráce pomůže mě i Martině,“ prohlásila studentka druhého ročníku střední zdravotnické školy v Plzni .I jí čeká mistrovství světa v belgickém Zolderu, kde ale bude startovat v kategorii U23.

Mladá naděje týmu patnáctiletá Celestýna Součková letos závodila v kategorii kadetek, kde skončila v pohárovém hodnocení na pátém místě. Příští sezonu už bude jezdit ve společné kategorii žen Elite a U23.

Je sympatické, že táborští podporují i mladé talenty, kteří na své úspěchy teprve čekají.

Autor: Kája P.
Zdroj: cyklokros.cz

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková