Pavla Havlíková dojela na MS v cyklokrosu dvanáctá

Dvě místa za vytouženou desítkou skončila Pavla Havlíková při závodě světového šampionátu.

Ačkoliv startovala Pavla Havlíková z první řady a většinou se dokáže hned v úvodu závodu propracovat mezi nejlepší, tentokrát po startovním výstřelu zaváhala a to jí stálo šanci bojovat s těmi nejlepšími.

“Hned na startu mi tam sklouzla noha z pedálu, a i když tím závod nekončí, nebyla jsem tam úplně vepředu. Byla to asi ta úplně zásadní chyba, která se mi dnes stala,” řekla novinářům Havlíková. “Závod tím neskončil, ale první skupina jela a my zůstaly viset,” přiblížila nelehký úvod dvaatřicetiletá Havlíková.
V průběhu se sice posouvala kupředu, ale stálo ji to hodně sil. “A ty v závěru chyběly. Byl to boj kolem desátého místa, což mě trochu mrzelo. Zklamaná jsem z výsledku, protože minimálně s první desítkou jsem počítala, ale nikoliv z vlastního výkonu,” uvedla Havlíková. “Nechala jsem na trati všechno a rychleji už to nešlo. Na víc jsem už pak neměla, byl to dnes strašně těžký závod,” dodala.
V cíli z toho bylo manko minuty a 55 vteřin, na stupně vítězů ztratila minutu a půl.

Pavla v boji na nesmírně těžké blátivé trati MS

Další česká reprezentantka Martina Mikulášková skončila na 26. příčce s odstupem téměř čtyř minut na zlato.
Poměrně překvapivou vítězkou se díky nejlépe zvládnutému poslednímu kolu stala De Jongová. Na druhou Maniovou najela 14 sekund. Na pódium se nakonec dostala alespoň jedna z hlavních favoritek na titul Cantová.
1.Thalia De Jongová (Niz) 41:03
2. Caroline Maniová (Francie) 41:17
3. Sanne Cant (Bel) 41: 27
…..
12. Pavla Havlíková ( CZE) 42:58
26. Martina Mikulášková (CZE) 44:58

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková