Author SU-MO. Nepřehlédnutelný bojovník

Na sněhu i na blátě…takové je naše redakční testování fatbiků. Co jim sedne víc ?

Zima pokračuje  v nadílce sněhu, tedy alespoň na horách, my zas v přehlídce fatbiků. Na řadě je povedený kousek z dílny české značky Author a jeho název napovídá, o co tady půjde. Author SU-MO má poctivý chrom-molybdenový, dvojitě zeslabovaný rám, s pevnou vidlicí, v efektním nástřiku, připomínající titanovou klasiku.

opt_MG_5454

Pozornost upoutá dvojí prohnutí rámového trojúhelníku, i zadní stavby – vše s cílem vylepšit hravost kola. SU-Mo totiž není jen snow bikem, předpokládá se, že si s ním užijete zábavu i dávno po té, co sníh roztaje. Návarky na přední vidlici i zadní stavbě jasně dokladují, že SU-MO je kolem, s kterým se nemusíte obávat vyrazit i na mnohadenní expedici.

Výrazné a pozornost poutající jsou ráfky taiwanské produkce, Jalco Snoy, ve svítivě žlutém provedení , obuté šestadvacetipalcovými MAXXIS plášti,model Mammoth,  šíře 4.00″.

_MG_5692

Author SU-Mo je osazen komponenty, které nabízí jak míru spolehlivosti, tak i odolnost v náročnějších podmínkách. Takže tu najdeme řadící systém Shimano Deore (přesmykač, přehazovačka, řazení), od téže značky je kazeta s deseti pastorky v rozsahu 11-36, je vybaven dvojpřevodníkem, od taiwanského SAMOXu, velikosti 36 a 22 zubů.

optkl_MG_5459

Brzdy TEKTRO Aries jsou mechanické kotoučovky, a byť nepatří mezi top modely, jejich účinnost je spolehlivá, navíc podpořená i 180 mm kotouči vpředu i vzadu.

_MG_5689

Další komponenty-řidítka, gripy, představec, sedlovka i rychloupínák jsou vlastní produkce zn Author – AG Lab. Nejinak tomu je i u sedla, které tak výrazně ovlivní jízdní pocit, na SU-MO tak najdete prověřený model Author-Patriot.

_MG_5697

Author SU-MO není žádný drobek, jeho váha vel. 17″, je lehce přes 16 kg, což ale u kola tohoto typu není zásadní. Velmi potěšující je cena, za kterou si můžete tohoto sympatického bojovníka pořídit – 30 990,- Kč ho řadí do kategorie velmi dostupných a jeho výbava do velmi spolehlivých kol.

_MG_5464

Jízdní test již brzy….

Autor: Kája Polívková
Foto: archiv DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková