Marianne Vosová chystá comeback. První závod World Tour ale nejede.

První závod ženské WORLD TOUR série odstartuje tento víkend italská klasika, Strade Bianche. V nabité startovní listině však stále chybí jméno cyklistické legendy, Marianne Vos. Nizozemská fenomenální cyklistka již od listopadu tvrdě trénuje a oznámila svůj comeback, ale který den a který závod znovu odstartuje její na rok přerušenou kariéru, zatím ale sama přesně neví.

Dvanáctinásobná světová šampionka musela ze zdravotních důvodů zkraje loňského roku přerušit svou profesionální kariéru. Důvodem bylo přetrénování a celkové vyčerpání organismu. Teď je ale Marianne opět připravená se vrátit k závodění, které tolik miluje.  Všestranná cyklistka  Rabo LIV teamu se ale bude plně soustředit jen na silnici. „ Víc než kdy jindy jsem si plně uvědomila, jak důležité je zdraví a že bychom ho neměli brát jako samozřejmost. Bylo to trochu dražší, přijít k tomuto poznání, což se mi stalo až v okamžiku, kdy už jsem ho sama neměla, ale tak to chodí. To je ironie života“,  uvedla  Vos v rozhovoru pro internetový magazín Cyclingtips.com.

Loňský rok byla Marianne Vos pouze v roli diváka

V listopadu loňského roku začala pozvolna trénovat. „Letošní rok bude hodně dlouhý, ženy čeká World Tour, OH v Riu a pak v pozdním, říjnovém termínu i světový šampionát. Pokud budu muset ještě další měsíc na návrat čekat, musím si ten čas vzít. Musím být velice trpělivá…“, svěřila se se svými  pocity Marianne. „Zatím co já stála u postranní čáry, ostatní závodili a šli výkonností nahoru. Ale nevadí, mám ráda výzvy. Já závodění miluji, ale nechci být v pelotonu do počtu“, přiznává. “Vše co dělám, dělám s cílem být zas nejlepší, ale v tuhle chvíli určitě nejsem.  Snažím se ale ze sebe dostat maximum a až začnu závodit, chci být užitečná i pro svůj tým“.
Celý rozhovor si můžete přečíst  zde:  Read the full interview on Ella Cycling Tips

Autor: Kája P
zdroj: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková