Hurá s dětmi na závody! Poradíme, kam vyrazit.

Máte doma malého sportovce? Dokáže se vaše rodina sportem bavit? Vyrazte společně na pohodové závody, kde se sice „hraje“ na pořadí, ale především tu jde o zážitky a aktivní zábavu našich ratolestí…

Kalendář závodů je akcemi nabitý, spousta organizátorů těch „velkých“ , pro dospěláky, přidává i závody dětské. Někdy se to povede, někdy trochu míň.  Pro rodiče, kteří se závodů sami nezúčastní, nebývá výběr vždy jednoduchý. Přinášíme vám tipy a odkazy na dětské seriály, které jsou zárukou, že si den užijete Vy i vaše děti.

BIKECLINIC CUP

Relativní nováček mezi dětskými seriály si velmi rychle získal své místo v kalendáři sportujících rodin. I zde jsou připravené závody pro úplně nejmenší, kteří se dokážou projet na své první motorce nebo odrážedle až po 16-ti leté kluky a holky. Každý z nich si přijde na své, tratě jsou uzpůsobené potřebám věkových kategorií. Ty nejmenší se nemusí bát, že je trať požene do kopce a ty velcí už si budou moci užít pořádný kus adrenalinu při sjezdech a stoupáních.

Co je ale výjimečné, že děti si v jeden den mohou užít hned dva závody.  V rámci závodního dopoledne se jede například na  techničtější trati s nádechem single treku, odpoledne si pak děti mohou zasoutěžit v sprintu nebo dovednostní dráze. Takže je prstor pro nápravu, když se něco nepovede a i vy, jako rodiče, budete mít určitě příjemný pocit z dobře využitého dne.

I pro nezávodící děti je v rámci BIKECLINIC CUPu bohatý program, je pro ně připravené zázemí s trampolínami, skákacími hrady, výtvarným stanem a speciálně připravenou krátkou tratí, kde si každý může vyzkoušet technickou jízdu na kole. Nechybí ani servisní stan, pro případ poruchy kola a také nezbytný catering – venku a při pohybu dětem hodně rychle vyhládne!

Závodů v rámci Bikeclinic Cupu je celkem deset. Startovat se bude na pěti místech a všechny tyto lokality připraví malým i větším závodníkům spoustu překvapení. Vyrazit tak můžete do pražských Leetňan, na Točnou, do Plzně nebo do cyklistikou žijícího města – Tábora.

První závod BCC se koná 24.dubna

Více info najdete na: www.bikeclinic-cup.cz

 

Dětský MTB CUP Libereckého kraje


Již devátým rokem se koná dětský bikový seriál Dětský MTB CUP, který původně začínal jako soutěž v okolí města Liberec, ale za svou historii již území liberecka  trochu přesáhl. Skupina pořadatelů zareagovala na velký zájem rodičů a jejich malých sportovců, kteří na populární seriál jezdili i ze vzdálených míst a tak se některé závody přiblížili např. hlavnímu městu. Pohár se skládá ze 7 mi závodů, vybírat můžete z atraktivních tratí v Liberci, Mladé Boleslavi nebo středočeském Beckově.

Závody jsou dětem skutečně šité na míru, tratě jsou pečlivě vybírány s ohledem na schopnosti jednotlivých věkových skupin. Nejmenší mrňata na odrážedlech si užijí svou slávu na bezpečné a krátké trase, logicky pod dohledem rodičů. Následují kategorie odstupňované po roce, až k těm nejstarším, kde už se zohledňuje věk i dovednost závodníků.
Závody mají výbornou atmosféru, na které se výrazně podílí i osvědčený a dětmi oblíbený speaker, malé cyklisty jistě potěší i parádní odměny, které se udělují prvním pěti v každé kategorii.

Kam můžete vyrazit?

1. závod – 16.4. Osečná !!
2. závod – 22.5. Beckov
3. závod – 12.6. Liberec
4. závod – 19.6. Malevil
5. závod – 27.8. Mladá Boleslav
6. závod –  3.9. Bakov
7. závod  – 17.9. Liberec
Více info: www.spinfit.cz

KOLO PRO ŽIVOT 

Neměly bychom  zapomenout na největší seriál horských kol v České republice, Kolo pro život. Téměř dvě desítky let má tato maratonská soutěž svou historii, profesionální tým pořadatelů odvádí perfektní práci, ať už jde o zajištění zázemí, přípravy několika variant dospělých závodů, až po doprovodný program a závody dětské. Cílem pořadatelů je aktivně strávený závodní den skutečně celé rodiny.

Termíny a další podrobnosti najdete na : www.kolopro.cz

Autor: Kája P.

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková