Já a KOLO. Intimní život v ohrožení?

Milostný život a cyklistika má svoje úskalí. Ale nebojte, má i řešení, jak je obejít a užívat si obojího…

O tom, že pohyb našemu zdraví pomáhá, není pochyb. Řada studií se zaměřila na prospěšnost jízdy na kole, která je svým pozitivním přínosem na pomyslném žebříku oblíbených aktivit hodně vysoko. Ale jak je to s jejím vlivem na milostný život? Cyklistická sezóna se rozbíhá, kolo se stane pro mnoho z nás radostí i tréninkovým prostředkem a budeme na něm trávit mnoho hodin. Jak zabránit tomu, abychom se z vyjížděk nevracely duševně naladěné, leč fyzicky milostné akce neschopné?

Kolik reálného je na světoznámé scénce s nebeským jízdním zážitkem z filmu pro „náctileté“,„Holky to taky chtěj“, nechám na posouzení každého. Pravdou je, že většina z nás má spíš zkušenost s bolestivým podrážděním intimních partií. Navíc o tomto choulostivém tématu moc nahlas nemluvíme.

O vlivu cyklistiky na pánskou plodnost se již napsalo hodně. Americká vládní organizace National Institute for Occupational Safety and Health se tomuto tématu věnovala již několikrát. Prezentovala veřejnosti podrobný toho, co se děje při neprokrvování pánve, i dalších částech utlačovaných intimních partiích, a také výsledky průzkumu v % a číslech. Dámské problematice patřila pozornost však pouze okrajově. To neznamená, že neexistuje.

Přitom bolest či podráždění intimních míst mnohdy stojí za nechutí dam věnovat se cyklistice. Překvapivě je toto překážka, které se dá jednoduše vyvarovat. Za většinou problémů hledejte nesprávně zvolený posed.

Stačí se zaměřit na pár bodů: 

1. Správná velikost kola – pro pohodlí je zásadní postavení řídítek a sedla. Při přílišném předklonění se veškerá váha přenese do přední části pánevní oblasti, která není na dlouhé sezení uzpůsobena, což způsobuje necitlivost, která při časté jízdě může komplikovat sexuální život. Jak si správně nastavit posed jsem psaly v článku RETÜL fitting – měření, které vám pomůže

2. Správné sedlo – na trhu jsou desítky dámský sedel a to z toho důvodu, abychom si mohli najít to své. Šířku a tvar, která nám bude vyhovovat. Nebojte se zkoušet, využijte možnosti si vypůjčit testovací sedla a nevzdávejte to. Cyklistika je krásný sport, u kterého nemusíme zbytečně trpět. O sedlech si můžete přečíst zde Je čas na změnu! Pokud vás na kole bolelo i něco jiného, než nohy….

3. Kalhoty s cyklistickou vložkou v mnoha ženách evokují menstruační období a mají problém si takové kalhoty pořídit. Některé mají zase problém, že si v nich připadají tlusté, že jim deformují zadek. Milé dámy, odpoutejte se od těchto představ a nebojte se, uvidíte, že díky správným kalhotám si ulevíte. Pokud hledáte správné kalhoty, tady máte odkaz na článek 7 praktických rad, jak vybrat cyklistické kalhoty.

4. Pravidelná hygiena je základ. Na každou vyjížďku si berte čisté cyklistické kalhoty. Intimní partie můžete namazat speciálním krémem pro cyklisty. A po návratu z kola si dopřejte sprchu, kdy k očistě používejte   prostředky pro intimní hygienu, s vhodným PH faktorem.

5. Po vyjížďce dopřejte svým choulostivým místům odpočinek a umožněte pokožce dýchat. Pokud můžete, choďte doma naostro.

Autor: Jitka M.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková