Czech Mix Team se o víkendu představil v závodech UCI 1.2 kategorie

České silničářky o víkendu závodily na Ukrajině…

O víkendu se v ulicích Kyjeva konal Horizon Park Women Challenge, mezinárodní UCI závod, kategorie 1.2, v kterém se také představily české reprezentantky, startující za Czech Mix Team. V sobotu se ženy utkaly v závodu s hromadným startem, kde první tři místa obsadily domácí závodnice, v pořadí Tatiana Riabchenko, Iryna Semenová a Ganna Soloveya. Z českých závodnic se v hromadném spurtu nejlépe prosadila Elena Vaníčková. „Výsledku ani nechci věřit, jelo se mi překvapivě dobře, okruh mi seděl. Ke konci se utrhla skupina a balík šel do spurtu, snažila jsem se soustředit na dobrou pozici a vyšlo to.

13335369_10209559942066495_677790939_n

Neděle pak patřila časovce jednotlivkyň, se startem v Sukholuchye. Boj s chronometrem nejlépe zvládla domácí Valeria Kononěnko, druhá a třetí příčka patřila medailistkám s předchozího dne, Ribachenkové a Soloveayové.

Z čtveřice českých žen, které se postavily na start se nejlépe vedlo Nadě Voračové, která obsadila v celkovém pořadí 17. příčku, o dvě místa za ní skončila Tereza Rotterová, loňská vítězka ČP.

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková