Katka Nash: Sezóna je lepší, než jsem předpokládala.

Rozhovor s Katkou Nash, bezprostředně po úspěšném závodě Světového poháru v Albstadtu. Posune ji čtvrté místo na olympiádu?

Když jsem s Katkou Nash dělala na sklonku roku novoroční rozhovor, padlo zde samozřejmě i téma olympijských her. V tu dobu, po roční odmlce svého působení ve světových pohárech, netušila, s jakou výkonností se do hry vrátí. “ Přiznávám, že jsem se dlouhodobě na OH nechystala. Pro někoho je to dlouhodobý sen, pro mě to od poslední OH nebylo něco, pro co bych chtěla znova čtyři roky žít. Nicméně, teď jsme kousek od toho a já se budu na 100% chystat na Nové Město a OH jsou chvíli potom….“ nastínila svůj pohled Katka.

Svými parádním výsledky ve SP potvrzuje, že se na letošní sezónu připravila skvěle a může patřit ke kandidátkám na olympijskou medaili.

CER_8748

A jak vnímá svou možnou účast na OH v tuhle chvíli? Bezprostředně po úspěšném závodě v La Bresse, kde skončila na čtvrtém místě, ji vyzpovídal kolega se spřáteleného serveru mtbs.cz. Kromě otázek k samotnému závodu se otázky stočily i k žhavému tématu olympijských her….

Nechceš se o tom moc bavit, ale čas letí… Co ta olympiáda?
Jsem strašně ráda, že to takhle dopadlo a to jedno místo máme. Je to dobře pro český ženský mountainbiking.
Já jsem to ale ani moc neprožívala, kdybych chtěla jet na olympiádu, tak rozhodně nepřeskočím celou loňskou sezonu. Kdyby to teď nedopadlo, tak bych ani nemohla být smutná. Já byla v úplně jiný pozici. Rozhodla jsem se, že českým holkám pomůžu vyjet místo, nechci říct, že mi to bylo jedno, ale neprožívala jsem to tak, abych počítala každý bod.  Já ani nevěděla, že se žebříček uzavírá už po Albstadtu. To jsem si říkala, sakra, to asi bude těsný.
A  tvá účast v Riu? Pojedeš?
Mám teď schůzku s Viktorem (reprezentační trenér-pozn.red), tak uvidíme. Nesledovala jsem nominaci, bude záležet na mnoho lidech a okolnostech, jestli budu ten pravý kandidát. Pokud si mě vyberou, tak pojedu 🙂 Sezona probíhá daleko líp, než jsem si vůbec představovala.

Celý rozhovor si přečtěte ZDE

Autor: Kaja P.
Foto: Michal Červený

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková