Redakční test: Outwet Viper. Nejblíž tělu to nejlepší.

Dnes vám představíme dva kousky, které pochází ze země cyklistice zaslíbené, z Itálie. A nutno hned zkraje podotknout, že je to na testovaných tričkách znát…..

Hrátky jarního počasí, které nás nutí vytáhnout ze šuplíku zateplený dres, většinu od vyjížděk neodradí. Teplo zase přijde. I tak ale budeme pod dresy oblékat spodní vrstvu, která pomůže držet vlhko pryč od naší kůže a vyjížďka tak bude určitě příjemnější. Není totiž nic protivnějšího, než studící dres, co jsme propotili v kopci a ten se nám pak ve sjezdu lepí na holé tělo.

Značka Outwet® je na trhu již mnoho let a patří mezi ty, co trhu nabízí produkty špičkové úrovně.  U jejího zrodu stáli tři nadšenci, kteří sdíleli jak vášeň ke sportu, tak měli i velké zkušenosti v oblasti technologicky inovativních textilií. Centrála se nachází v krásném středověkém městě Marostica, nedaleko Benátek, v místě, obklopeném krásnými kopci, které se proslavily díky Giro d´Itália.

Na redakční test jsme dostaly dva produkty, určené pro ženy – tričko s krátkým rukávem a nátělník, s jednoduchý rozlišením, Viper 1 a 2.

Hnací vývoj OUTWET® výrobků jsou zákonitosti fungování lidského těla. I proto značka OUTWET používá na své výrobky špičkový materiál i nejnovější technologie, stejně velká pozornost je věnovaná i využití poznatků o účinnosti komprese na části lidského těla. To vše se promítá do každého produktu.

 OUTWET VIPER 1

nátělník bok

Viper 1 je nátělník, složení použitého materiálu je 90% polypropylenu a 10% elastanu. Polypropylen má unikátní izolační schopnosti, ještě větší než vlna, udržuje tělesnou teplotu, chrání nositele před teplem a chladem. Pružnost materiálu je tak veliká, že jsou trička, tedy i Viper 1, vyráběná jen v jediné velikosti.

Hned na první pohled zaujme důmyslné rozvržení jednotlivých typů tkaniny – boky jsou nejvíce prodyšné, materiál má vzor síťoviny.

Kompresní efekt je použit v oblasti hrudníku, pod prsy. Materiál je v této oblasti příčně žebrovaný, působí kompresně. Použití nátělníku se předpokládá do teplejšího počasí, proto je na předním díle, pod krčním lemem ještě přidán trojúhelník, opět síťované struktury.

Záda nátělník

Na zadním díle je opět v oblasti beder odlehčený materiál, síťované struktury, pro větší prodyšnost.

Velmi příjemný je dostatečný otvor pro hlavu, což umožňuje pohodlné oblékání, bez ohledu na váš účes. Dokonce se povedl i pokus, nátělník obléci přes přilbu, v průběhu vyjížďky, při nečekaně zhoršeném počasí.

OUTWET VIPER 2

celé 1.

Viper 2  je tričko s krátkým rukávem. Vizuel a samozřejmě použitý materiál je od pohledu stejný, jako u nátělníku. Ale i zde je vidět řadu funkčních detailů. Boční lemy, protažené do spodní části rukávu jsou síťové struktury, která zajišťuje prodyšnost.

celé 2.

 

Přední díl je zpracovaný podobně jako u Viper 1, ale v oblasti břicha je větší hustota vlákna, aby ochránila citlivé ženské partie, tedy i oblast močového měchýře, proti profouknutí.

Test jako zážitek!

detail -hrudník


Testovat špičkové produkty,( mimo jiné je vozí i samotný mistr světa na silnici, slovenský sympaťák, Peter Sagan, a celý profi tým Cannondale), je příjemnou záležitostí a těžko se hledají negativa.

Trička, při rozbalení z krabice působí na první pohled jako malá, ale perfektně se přizpůsobí postavě. Během chvíle máte pocit „druhé kůže“, poddajnost i přilnavost k tělu je perfektní. Jediný problém může vzniknout tomu, kdo má rád prodloužené délky triček, střih je v tomto případě přizpůsoben závodní cyklistice, trička dosahují úrovně pánevních kostí. Při ohnutém posedu na kole to je ale zcela dostačující.

Velmi příjemný je dostatečný otvor pro hlavu, což umožňuje pohodlné oblékání, bez ohledu na váš účes. Je to ale především příjemné z hlediska pocitu volnosti v oblasti krku. Pružnost je tak velká, že se dokonce povedl i pokus nátělník obléci přes přilbu, v průběhu vyjížďky, při nečekaně zhoršeném počasí. Nutno podotknout, že se tričko vrátilo zpět do původní podoby!

Použitá technologie zpracování polypropylenového vlákna mu dává i další vlastnost, kterou oceníte – ani při intenzivním tréninku a velkému pocení, tričko negenerovalo nepříjemné pachy, ani po druhém použití. Víc už jsme netestovaly…ze zvyku a zažitých čistotných důvodů ;-).

Jednoznačně prokazatelně zafungovalo tričko Viper 2,  jako ochrana při teplém a zároveň větrném počasí, při delším tréninku.

cf852204

V nabídce OUTWETu jsou i trička a nátělníky do letních dní, kdy velkou část tvoří síťový vzor, přičemž vlastnosti vlákna jsou zachované.

Kde koupit a za kolik?
Cena za tuto kvalitu je víc jak příjemná, produkty můžete mít již od 650,- Kč. Vyzkoušet a zakoupit můžete v bílé nebo černé variantě, např. v obchodě pražském obchodě  www.bikenotoric.cz.

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková