Skládací KOLOS No 6. Buďte svá…

Skládací kolo – staronový fenomén dopravy po městě i modní doplněk. Vytvořte si svůj design!

Skládcí kola se staly fenoménem posledních několika let a jejich obliba stále stoupá. Důvod? Odpověď je vcelku jednoduchá, skládací kolo vám dává velkou volnost. Ať už na něm vyrazíte do práce nebo na výlet do přírody. Vaše cesta na něm může být jednosměrná, vracet se můžete vlakem, městskou hromadnou dopravou a přitom neřešíte nic víc, jen pár vteřin, než kolo složíte.

Jste svá, svobodná v rozhodnutí, co teď a co dál…

A můžete mít ještě něco navíc: originalitu, ojedinělost. Stačí si své skládací kolo vytvořit přesně na míru. A není to nic těžkého. Představujeme vám značku Kolos  a její konfigurátor.

Před časem jsme pro vás už jednu redakční konfiguraci kola tvořily, teď se ale podíváme jak dát tu nejlepší „tvář“ dalšímu modelu z konfigurátoru.
A tím je skládací kolo Kolos No.6.

KOLOS NO 6
KOLOS No 6

 

Tento model skládacího kola  vychází z dnes již klasického pojetí skládacích kol s plášti 20“. To zaručuje poměrně dobré jízdní vlastnosti, zároveň však ve složeném stavu má rozměry 87x38x68cm. Právě proto si tento typ kola získává velkou oblibu.  Rám a vidlice jsou vyrobeny ze slitiny hliníku. A je skoro jedno, kolik měříte, je vhodný pro velikost postavy v rozmezí 150 – 190 cm.  Skládačka „Kolos No.6“  disponuje 7 rychlostmi , je použitý systém „grip shift“, tedy otočná rukojeť., což je uživatelsky příjemné. A ještě na jednu věc před vlastním výběrem upozorníme: na magnetické spínání složeného rámu. To vám ulehčí následnou manipulaci s kolem.

 

KOLOS No 6 . Co mu sluší?

Konfigurátor je intuitivní a vede vás krok za krokem. Výběr barvy je zásadní záležitost a nejen pro ženy, v případě skládacího kola Kolos No 6. máte k dispozici paletu hned 12 barev. Bílá jako základní kolu moc sluší, ale proč nevyzkoušet něco výraznějšího. Modrá, pastelově růžová nebo sluníčkově žlutá? Záleží na každé z vás…

Další krok je výběr pneumatik, což není na první pohled viditelné, ale už dávno víte, že právě vzorek i tloušťka pláště ovlivní jízdní pocity.

Pokračujeme dál a z nabídky osazení zvolíme to nejlepší, kotoučové brzdy a kvalitní osazení japonského Shimana. Ať to pěkně řadí a má dlouho životnost.

Už pomalu finišujeme, blatníky ano, přece nechceme být limitované při užívání kola počasím. Kožené sedlo pro tentokrát vynecháme, to pryžové, ze základní nabídky vypadá pohodlně. Poslední doplněk z příslušenství je stojánek a konfigurace je hotová.

 

Tak tohle nás bavilo. Jak byste si  vybarvily svoje kolo Vy?  Vyzkoušejte si to…

Autor: KájaP:
Foto:archiv Citybikes

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková