Cinknou jim medaile? 7 otázek pro Janu Czeczinkarovou a Adélu Šafářovou.

Představujeme další české naděje,tentokrát dvě mladé slečny které společně s Katkou Nash patří ke kandidátkám na výborné, doufáme že i medailové umístění…

Obě vlétly do letošní sezóny suverénně, dařilo se jim i na světových kláních. Osmnáctiletá Adéla Šafářová sbírá v českých závodech vítězství na biku i na silnici, kde minulý týden získala tituly mistryně ČR v časovce i hromadném závodě. O rok starší Jana Czeczinkarová je prvním rokem v kategorii U23 a přesto dokáže držet krok doma i ve světových soutěžích s těmi nejlepšími. Patří tedy v mysli fanoušků a i reprezentačního trenéra ke kandidátkám na medaili. Domácí prostředí, znalost trati i podpora diváků, by jim mohla pomoci.

I je jsme krátce vyzpovídaly, na co se těší a jaká mají od sebe očekávání…

Adéla Šafářová, kategorie juniorky

Kolikáté  jedeš MS v tvojí kariéře?

Bude to mé druhé MS, první jsem jela minulý rok v Andoře.

Jak vypadala finální příprava?

Nějak se neliší od ostatních závodů, samozřejmě se na tenhle závod připravuji ale nejvíc. Víkend před MS jsem si tréninkově zajela Mistrovství ČR na silnici. Tenhle týden budu ještě dolaďovat na trati v Novém Městě.
Co se ti na trati v Novém Městě  líbí a z čeho máš naopak respekt?

Na trati se mi líbí ty technické pasáže a kopce, ale nikde nejde odpočnout. Respekt mám ale před každou technickou pasáží, jsou fakt dost těžké.

Kdyby sis mohla vybrat počasí, raději bys mokro, chlad nebo teplo a sucho na trati?
Určitě nechci nějaké veliké vedro, ale zase ne ani déšť…. i když  déšť by mě asi nijak nevadil, mám ráda blátivé závody.

Jak vyladíš svůj bike?

Bike bude vypadat stejně jako celý rok, akorát jsem si ho vyladila barevně. Mám dámský Specialized Fate.  Jezdím jen na HT a od letoška mám jednopřevodník. Pláště mám Specialized Fact track, ty mě vždycky poradí mechanik, on ví, co je pro mě to správné.

Jak trávíš dny před závodem, jak se rozptyluješ od nervozity, pokud nějaká je?

Dny před závodem trávím s kamarády a rodinou,pokud je tam se mnou, ale jinak já nějak moc nervózní nejsem. Takže je to v pohodě a na závody se vždycky strašně těším a chci si je vždy užít, tak se přece nebudu nervovat.

Tvoje výsledkové očekávání. Umístění reálné i snové ;-)?

Já doufám, že budu do 10ky, snad se to povede, ale chtěla bych i víc, tak uvidím jak to půjde.  Myslím, že  natrénováno mám dobře.

 

Jana Czeczinkarová, kategorie U23

12670754101542220422631897437589208843901529n

Jano, kolikáté jedeš MS v tvojí kariéře? 

Jedu své třetí MS. První bylo v roce 2014 v Hafjellu.

Jak u tebe vypadala finální příprava?

Příprava je standardní , tak jako před každým závodem, snad kromě toho, že mám možnost potrénovat častěji na trati.

 Co se ti na trati v Novém Městě líbí  a z čeho máš naopak respekt?

Nemám vyloženě oblíbené místo a ani respekt, trať je celkově náročná a jde o to jí projet co nejvíce efektivně, což znamená projet rychle techniku a nedělat zbytečné chyby.  Celkově je hodně rozbitá, po letech co se tu jezdí, jsou hodně vylezlé kořeny,  takže to bude brát hodně sil.

Kdyby sis mohla vybrat počasí, raději bys mokro, chlad nebo teplo a sucho na trati?
Ideálně den po dešti a maximálně do 25 stupňů.

Jak vyladíš na závod svůj bike?

Kolo jsme před závodem trochu pozměnili. Rám mám stejný, vezu Trek Procaliber  9.9. Změna nastala u vidlice kde místo RS1 povezu lehčí  SID – World cup a taky nové brzdy. Dále jsem pak pozměnili celé řazení na SRAM Eagle 1×12. Ohledně plášťů zůstávám věrná firmě Mitas.

Jak trávíš dny před závodem, jak se rozptyluješ od nervozity, pokud nějaká je?

Na závod se těším,  ale počítám s tím,  že nervozita přijde takže určitě přijde na řadu hudba, čtení, odpočinek a třeba i vařeni s manažerem týmu panem Žitným 🙂

Tvoje výsledkové očekávání. Umístění  reálné i snové ?

Na umístění nemyslím, pojedu na co budu mít a uvidíme kam až to dosáhne 🙂

imga46aa0ba4fbcb2a6d89a98056716dc0b

Autor: Kája P.
Foto: mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková