Jak DÁMY NA KOLE našly cestu k vítězství.

Sobotní den a akce „ Výlet s číslem č. 2 „ propojila přes dvě desítky dam, které se vydaly vstříc 35 nebo 65 kilometrům. S jasným cílem dokončit a vložit svůj čas do soutěže Slow Motion…..Touha a parta, to byla cesta k vítězství…

Vyhrály jsme! Žádné hodnotné ceny, žádné dárkové balíčky či poukazy na nákup zdarma. Vyhrály jsme POCIT! Pocit akčně prožitého dne, překonání vlastní výzvy, poznání nových přátel i toho, že v tom nejsi sama. Ať už jde o boj s leností, nedostatkem času nebo mrzutostmi, co přináší život.

Sobotní den a akce „ Výlet s číslem č. 2 , byla v rámci závodu Bike Prague,  A stejně jako loni byla naším cílem soutěž Slow Motion, kdy jednotlivec jede i pro tým, ale úplně beze stresu o pořadí, rychlý čas. Tedy…pokud sám nechce ;-).

_MG_9869

Letos se naše skupina rozrostla, bojovaly za nás i velké závodnice, které dosáhly na stupně nejvyšší, ale zároveň se rozhodly připojit do komunity Dámy na kole. Patří tam. Stejně jako ty další, z opačného pólu, které motivovalo naše pozvání na webu DNK a účast vzaly jako osobní výzvu. Některá tak stanula poprvé v životě na startovní čáře se závodním číslem, další pak přijela do skupiny, aby našla energii na návrat ke sportu po delším zdravotním omezení.

_MG_9843

Díky vám všem, celý rok bude tým DÁMY NA KOLE ve výsledkové listině na nejvyšším místě. Jako důkaz, že když je pořádná parta, dílo se povede. Nohy za pár dní už bolet nebudou a zážitky, ty nám zůstanou hodně dlouho, co říkáte.? Tak za rok zas!

Prožijte si s námi prostřednictvím fotek a reportu dvou účastnic trochu atmosféry příjemného sobotního dne DNK.

_MG_9993

Zuzka Z. – první závod v životě

Bike Prague byla pro mě akce plná milých překvapení. To první bylo, že se jedná o “horskou dráhu”, tedy žádnou placku, jak jsem si původně myslela, to druhé, že po 35 km není jiná cesta než to dotáhnout až na 65 tý km.

A jak jsem se sem dostala?
Kolo je součástí mého sportovního života, v některém období více, v některém méně, podle toho, kde se zrovna nacházím. Nejsem mistr sportu, ale umím si sáhnout na mnohé. Mojí vášní je sjezdové lyžování, kolečkové brusle a momentálně golf.

Jenže když se přistěhujete do Podolí, a navíc se seznámíte s instruktorkou spinningu, nezbývá, než opět sednout na kolo a třeba si s ní dát i závod, který ona jela už vloni a měla skvělý zážitek. Tak jsem se octla na startu v týmu Dámy na kole v sympatickém růžovobílém týmovém triku.
S letošními najetými cca 60 km to byla odvaha. Zasloužená odměna nepřišla ve formě vítězství, ale v poznání fantastických lidí kolem tohoto sportu, kteří vás nenechají ve štychu, skvělé týmové práce, přátelské atmosféry, nabité adrenalinem, odhodláním, ale především pohodou.
Mé dimenze se opět rozšířili o další hodnoty a především o příjemné lidi.Pro někoho rutinní závod, pro mě ohromná zkušenost a motivace na sobě pracovat dál.

Blanka H. – rehabilitace po vyléčeném úrazu

Na loňských závodech jsem si všimla partičky účastnic ve fialovobílých dresech s nápisem Dámy na kole, které mě moc zaujaly. Podrobnosti jsem si proto potom začala hledat na internetu. Myšlenka Dam na kole jako podpora ženské cyklistiky a informace ze světa profesionálních cyklistek se mi moc zalíbila.

Už na podzim jsem si řekla, že na Bike Prague opět půjdu, protože jsem si jízdu na kole za poslední 3 roky dost oblíbila a účast na těchto závodech beru jako motivaci pro běžné ježdění.

V únoru jsem ale musela po dlouhodobějších problémech s kolenem podstoupit operaci kolene. Zákrok byl trochu komplikovanější, než jsem ale čekala. S tím totiž souviselo delší léčení vleže a následné oslabení svalů v obou nohách projevujících se neustálou bolestí. K tomu se ještě přidala malá operace ruky. Z těchto důvodů jsem proto s účastí na závodech přestala počítat a na první informace o začínajících registracích jsem se rozhodla nereagovat.

Nakonec jsem to ale nevydržela a potom, co se objevila informace o účasti na závodech za Slow motion v týmu  Dámy na kole, jsem neodolala a zaregistrovala se s tím, že případně přijdu o startovné.

Po operaci jsem na kole seděla asi tak čtyřikrát, a proto jsem si řekla, že se na tuto účast podívám jinak – jako na odstartování pořádné rehabilitace (fyzické i psychické). Pravidla Slow motion týmů se mi proto nyní docela hodily, i protože přesně vystihovaly důvody, proč jsem se na závody přihlásila. Nečekala jsem samozřejmě žádné úchvatné umístění, ale chtěla jsem si to prostě jen užít – vyzkoušet sama sebe. Moc mě taky lákalo poznat nové lidi kolem této skupiny a nové motivační informace, které by se mi v budoucnu mohly hodit. Na trati mi těžké chvilky pomohla překonat nová „kámoška“ – obrázek na cyklodresu Dam na kole, který jsem si koupila jako další motivaci a která mi občas připomněla, proč jsem se na závod přihlásila.

A moje pocity strávené na Bike Prague s Dámami na kole? Moc se mi to líbilo a ten den byl prostě fajn …… atmosféra před startem s doporučením udělat cokoli, ale nevzdat to … a hlavně si to užít. A to se dokonale povedlo.

_MG_9861

Autor: Kája P.

 

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková