Retro ve městě – buďte krásná

Také u vás vzbuzují příjemné letní dny touhu dělat něco jinak? Co třeba vyměnit na přepravu městem auto za kolo? Víme, jak můžete zůstat stále krásná a elegantní. Nechte se inspirovat….

Také máte pocit, že potkáváte ve městě na kole stále více lidí? Ano, světový trend městské cyklistiky nabírá na dechu i u nás.  Její prospěšnost i účelnost si uvědomuje stále více lidí.  Ruku v ruce se zvyšující se  popularitou využívat kolo jako prostředek k pohybu po městě,  se rozšiřuje nabídka  výrobců a městská kola  seženete v nejrůznějších variantách barev i osazení. A k tomu samozřejmě i doplňků.

 

Retro sluší všem

I v případě městské cyklistiky platí, že je dobré vybrat kolo speciálně určené k danému účelu. O tom, že je z čeho vybírat nemějte pochyb! Před časem jsme vám představily designové skládací kolo, dnes jsou v našem hledáčku městská retro kola, tzv. kola holandského typu.  Inspirace  ta nejsprávnější, vždyť Holandsko je vyhlášená cyklistická velmoc, kolo tu má každý, jde o nejrozšířenější dopravní prostředek  a ve městě zde má cyklista absolutní přednost před všemi.

Jízda na holandském kole  je opravdový zážitek, který si rády dopřávají hlavně ženy, které chtějí být za všech okolností elegantní, zároveň pak vyžadují bezchybný chod kola a jeho funkčnost.  Samozřejmě, že při výběru hraje roli i samotný design, je vždy příjemné, když je kolo módním doplňkem, který vystihuje i váš styl.

619_1200x800

 

4 NEJ výhody retro kol


Přemýšlíte, proč na jízdu po městě vybrat právě retro kolo a „klasiku“ nechat raději do lesa? Tady je několik jasných důvodů, proč je jízda na holandském kole příjemnější.
mají nízký nástup, pohodlně si nasednete i slezete s kola v sukni nebo úzkých kalhotách
jejich geometrie umožňuje vzpřímenou jízdu, netrpí tak vaše krční páteř, máte přehled o dopravní situaci kolem sebe
nechybí kryt řetězu a blatníky, nemusíte se obávat o zašpinění či poničení svého oděvu
–  výbava kola splňuje podmínky pro provoz na silnici, je vybaveno zvonkem, nechybí odrazky, nosič  i další praktické doplňky

manchester_26_prislusenstvi_jpg-2055373857-800x800 (1)

 

Móda na kole

Když na retro kole, tak elegantně!  Nezapomínejte na praktické a stylové oblečení. Nejnovější kolekce módní manufaktury Rodná Hrouda s názvem A JEM FOLK, přináší kromě elegantní neotřelé módy i praktické doplňky, jako například podvazek k volné sukni pro jízdu na kole.  Více o kolekcích  známé módní návrhářky Marie Staré najdete na stránkách www.rodnahrouda.cz.

Místo slov trocha inspirace…a nezapomeňte, retro sluší i mužům! 😉823362 ret color (2)

 823392 ret color

823504 ret color

Tak vzhůru do pedálů – elegantně a chic!

Autor: Kája P.
Foto: Petr Wiegl

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková