Zacinká Tereze Němcové maratónská medaile? Je na startu evropského šampionátu.

Lotyšsko hostí letošní evropský šampionát v bike maratonu. Českou republiku zastupuje jediná žena, Tereza Němcová-Huříková.

V neděli ráno vyrazí na trať maratónské závodu bikerky k boji o evropské medaile. Na start se postaví i česká reprezentantka, Tereza Němcová, které se již úspěchy v této disciplíně pyšní – v r. 2014 získala na ME zlato a na světovém šampionátu bronzovou medaili. Jak se jí povede v lotyšské Siguldě?

V původním závodním plánu maratónské závody nefigurovaly, Tereza patřila do širší nominace na OH v Riu a přípravu zaměřovala na cross country disciplínu. Zde se jí ale nedařilo podle představ, proto se vydala zúročit fyzický potenciál právě na evropský šampionát, již jako čerstvá maratónská mistryně republiky.

Tereza v tréninku na trati ME
Tereza v tréninku před ME

 

V Lotyšku jí čeká trochu nestandardní trať, jede se v nepříliš kopcovitém terénu, ve dvou okruzích ujedu závodnice 80 km s převýšením pouhých 1382m, což na maraton opravdu není mnoho.
Tereza odcestovala do dějiště závodu a v půli týdne po vlastní ose. S očekáváním výsledku byla hodně opatrná: “Na další titul se teď asi necítím, budu ráda, když si jen zlepším náladu,”komentovala své poslední nepříliš povedené vystoupení na SP v cross country, v německém Albstadtu, kde skončila v sedmé desítce.

Startovní listina čítá 42 závodnic, největší favoritkou je britská šampionka, Sally Bigham, z týmu Topeak Ergon.
Podívejte se na upoutávku k závodu….

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková