MS závod juniorek: Suverénní jízda Švédky Jansson, defekt Adély Šafářové.

Medaile pro mladé bikerky jsou rozdány, juniorkám vládne Švédka Ida Jansson, českou naději Adélu Šafářovou vyřadil z bojů o přední příčky defekt.

Juniorskou mistryní světa se stala Švédka Ida Jansson a nadělila si tak nejkrásnější dárek k svým osmnáctým narozeninám, které bude zanedlouho slavit.  Stříbrná medaile putuje do Rakouska, zásluhou Lisy Pasteneirové, obhájkyně zlata z loňského roku Martina Berta se dnes musela spokojit s bronzovou příčkou. Nejlepší českou závodnicí se na 14. místě stala Adéla Šafářová, kterou o lepší umístění připravil defekt.

 

Adély soustředění před startem, poslední pokyny od repre trenéra Viktora Zapletala
Adély soustředění před startem, poslední pokyny od repre trenéra Viktora Zapletala

 

Švédská hvězdička se usadila po dobrém startu na prvním místě a nikoho už před sebe po celou dobu nepustila. Přesto se za jejími zády odehrával dramatický příběh. Za suverénně jedoucí Idou Jansson se seřadily další favoritky, včetně obhájkyně titulu Italky Martiny Berty a k naší radosti i naší Adélou Šafářovou.  V první půlce závodu se pořadí na předních místech, kromě toho prvního, míchalo, v průběhu druhého okruhu se pole nadělilo a na prvních třech místech se usadilo trojice s náskokem, který už mohl být ohrožen jen v případě defektu. A právě defekt vyřadil ze hry do té doby skvěle jedoucí Adélu Šafářovou: „ Procvakla jsem plášť na té kamenité sekci Mitas chois, věřila jsem si a vjela tam rychle. Už v tréninku jsem tam občas šla na ráfek, a teď se to stalo taky. Musela jsem toho pak hodně běžet, na prázdném kole to moc nešlo, depo bylo daleko. Pak když mi zadní kolo vyměnili, měla jsem úplně ztvrdlý nohy, nešlo mi jet. Byla jsem strašně naštvaná, ale kvůli lidem jsem to chtěla dojet. Ale líp, než na to 14. místo už to nešlo“, řekla se slzami v očích  Adéla.

Smutek v cíli...
Smutek a vyčerpání v cíli…

 

Z dalších českých závodnic si pro velmi pěkný výsledek  dojela Lucie Krupová, kterou 17. místo potěšilo.“Asi to byl nejtěžší závod, který jsem kdy jela. Start byl hodně rychlý, na mě přišla krize ve druhém okruhu, pak jsem se zas rozjela, diváci mě hnali a za umístění ve dvacítce jsem ráda, “, pochvalovala si atmosféru Lucka.

Lucka Krupová v sekci Rock n´Roll
Lucka Krupová v sekci Rock n´Roll

Bojovný výkon na velmi náročné trati podala i Denisa Lukešová, patří jí 19. příčka, o tři pozice za ní dokončila Tereza Tvarůžková.

1. Ida Jansoon (SWE) 1:02:30
2. Lisa Pasteiner (AUT) +0:25
3. Martina Berta (ITA) +1:50
……
14. Adéla Šafářová(CZE) +6:22
17.Lucie Krupová (CZE) + 7:17
19. Denisa Lukešová (CZE) +8:04
22.Tereza Tvarůžková (CZE) +9:40

Fotogalerii chystáme..

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková