Specialized WMN 2017 – barevný, lepší a s překvapením

Před pár dny jsme vám slibovaly poodhalení chystaných novinek značky Specialized, tak tady je malý nášup…

Na prezentaci, která byla v krásné lokalitě lázeňského města Swieradow Zdroj, nebylo k vidění zdaleka vše, co se pro příští rok chystá. Specialized věnuje ženám velkou pozornost a modelů pro ně není rozhodně málo. A také pečlivě naslouchá ohlasům a požadavkům, z čehož pak vzniknou příjemné změny či novinky v další kolekci.

To úspěšné zůstává, přichází ještě lepší!

Tak by se dala popsat změna, která není jen „kosmetická“, respektive nestojí na pouhém přejmenování některých modelů. V dámské bikové řadě totiž nově nacházíme „tradiční“ názvy mužských modelů, ty navíc nesou  koncové označení WMN. Jak jsme se dozvěděly od Terezy Votavové, která má v Čechách celý dámský segment zn. Specialized na starost, dochází k sjednocení názvu modelů, ale zároveň se toto děje jen u kol, která jsou v kolekci pro r. 2017 dámskou novinkou, resp kde došlo k výrazným změnám, nikoliv jen designovým.

CAMBER – nově pro ženy

1.

Nejvýraznějším představitelem výše zmíněného je celoodpružený CAMBER, který nahrazuje Rumora. Top model Camber WMN Comp Carbon má karbonový rým, s hliníkovou zadní stavbou, nechybí vychytávka loňského roku, Swat Door, díky které si můžete uložit do útrob spodní rámové trubky svačinu nebo set pro výměnu duše. Holky i něco jiného. Osazen jednopřevodníkem, který je snazší na údržbu a jednodušší při akci v terénu. Na řidítkách máte samozřejmě i ovládání k teleskopické vidlici.

2.a

 

Cena atakuje hranici 100 tisíc, ale smutnit nikdo nemusí, v nabídce jsou přichystané i hliníkové modely COMP a BASE a její cenovky jsou už ve velmi sympatických číslech, v případě BASE rovná polovina výše zmíněné částky.

V této kategorii novinek najdeme třeba legendárního Epica, pro dámy Epic HT WMN, který nahrazuje loňského hardtaila Fate. Jde o zcela nový karbonový rám pro ženy, v případě top modelu Word Cup s  osazením Sram Eagle 1×12, v nabídce jsou dva další modely, s osazením nižších řad Sramu a Shimana, což se příjemně promítne do ceny. Co se velikostí týče, je pamatováno na ženy drobné i urostlé, 4 velikosti XS – L zahrne rozpětí výšky postav od 148 cm do 185 cm.

Staro NOVÉ JETT a JYNX

7.

8.

Zástupce těch, co ponesou své jméno dál, jsou kola JETT a JYNX. Mimochodem ty patří mezi nejprodávanější modely u nás! Dostalo se jim nového barevného designu, nechybí dámské komponenty jako užší řidítka, velmi úspěšné sedlo Myth, v případě modelů JETT women´s  tune na vidlici, kdy se počítá s nižší váhou jezdkyně a k tomu je vyladěné tlumení a odskok vidlice.

Máš ALIBI? Tak se nevymlouvej …

3.

Pro ženy, které oslovila městská cyklistika je tu designový kousek s velmi chytlavým názvem. Městské kolo ALIBI SPORT STEP si vás získá  ale úplně jinou vlastností má totiž nepíchnutelné pláště. Takže navždy bez defektu!

4.

Speciální plášť NIMBUS AIRLESS je 38 mm široký,uvnitř je pevná pěna, která jemně pruží. V kombinaci s pohodlným sedlem Body Geometry vytvoří příjemný jízdní komfort.


AMIRA v novém hávu

5.

6.

Když jsme se zatoulaly z terénu na silnici, za pozornost stojí i  AMIRA. I tu jsme pro vás na našem webu  testovaly a „duhová královna“ měla úspěch. Pro letošek dochází k menším změnám, co se počtu modelů týče. V pilotáži „ S-Works“ bude v nabídce pouze samotný rám, přeci jen vášnivých silničářek, které by za svou lásku zaplatily víc, jak 200 tisíc se vloni moc nenašlo. TOP  pozici tak získá AMIRA SL4 COMP Di2, celokarbonový model, na elektrické Ultegře a díky příznivé cenové politice Specialized, kdy se produkty pro příští rok zlevňují mnohdy víc jak o 10 %, se dostává tahle závodnička pod 100 tis. korun. A to můžete sáhnout ještě mezi další dva levnější modely, SL 4 COMP a SL4 SPORT.

Hadříky a doplňky – svět barev a krásy

17.

18.

I tady je řada novinek. Pokud patříte mezi váhavé ve výběru, tak vám snad trochu v předstihu pomůžeme, protože například v kolekci oblečení to barvami i střihy doslova hýřilo.

15.

Důraz je kladen na sladění i s dalšími doplňky tedy helmou, rukavicemi i botami. Dominuje fialová, tyrkysová, nechybí pestrobarevné vzory pro fitnes jízdu, ani reflexní zelená pro silniční cyklistiky.

9.

Novinkou z řady helem je prestižní závodní model Previal II a také vylepšené Propero 3, které má nové, nenasákavé a odlehčené pásky, nechybí samozřejmě hairport. Helmy mají i inovovaný tvar, jsou hlubší a lépe tak sedí.

10.

11.

V široké nabídce treter se objevila i dámská verze oblíbeného pánského modelu 2FO Cliplite, trailových bot, určenou pro nášlapné pedály. Je pevná a zároveň lehká. Spodek boty je upraven tak, aby po namontování kufrů bylo dostatek místa pro pohodlné vycvaknutí z pedálu.

Potěšíme i mamči, táty – nic jim totiž nebrání, aby „vytunili“ celou rodinu do S ka. Kola RIPROCK jsou v pestré barevné škále.

13.

Tenhle black box poutal pozornost každého kolemjdoucího a nejen proto, že tu byly zobrazeny všemožné styly vrstvení a použití karbonu. Jak nám ve Specialized prozradili, pro své příznivce mají nachystané ještě dvě novinky, leč jejich odhalení je naplánováno až za pár týdnů! Tohle tajemno nás samozřejmě nenechalo klidnými, ale jediná informace, kterou jsme pro vás, dámy, vypátraly je, že se už teď můžeme těšit i my, zástupkyně něžného pohlaví.

Tak zatím jen příslib, že řadu z kol, které i nezmínily, včetně dámského elektrokola Turbo Levo WMN, vám představíme v dalších měsících v našich redakčních testech.

Autor: Kája P.
Foto: Petr Bureš, redakce DNK

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková